איך לבחור מיון יולדות?

באיזה מיון יולדות הכי כדאי ללדת?

קריטריונים לבחירת חדר לידה שכדאי לבדוק

בהריון ומתלבטת איפה ללדת? בארץ קיימים מגוון בתי יולדות המעניקים שירותים בסיסיים ושירותים נוספים עבור היולדת. מהי מדיניות אפס הפרדה בחדר היולדות, האם ואיפה יש חדר לידה טבעית, כמה יולדות חולקות את אותו חדר האשפוז לאחר הלידה ואולי בכלל יש מלונית? כל הקריטריונים שכדאי לבדוק טרם הבחירה במיון היולדות האופטימלי עבורך.

מיקום מיון היולדות

אם את מתגוררת במרכז הארץ את וודאי כבר יודעת כי באפשרותך לבחור מגוון בתי חולים שקרובים יחסית אליך. במידה ואת מתגוררת בצפון הארץ או דרום הארץ האפשרויות מצטמצמות. לפני שבוחרים באיזה מיון יולדות כדאי ללדת, חשבי על ההגעה אליו. מהו מיון היולדות הקרוב ביותר, האם קיימים עומסי תנועה, אם אתם הורים לילדים נוספים וישנו צורך בזמינות גבוהה מבחינת ניידות למיון וחזרה. בדקי את הנתונים האלה לפני והכלילי בשיקולך.

צוות רפואי מקצועי ותנאי חדרי הלידה

חשוב לבדוק כמה חדרי לידה יש במיון היולדות, גודל ואבזור החדרים, שירותים ומקלחת פרטיים, מצב חדרי הלידה – האם מסודרים ונקיים ולא מוזנחים, מקצועיות הצוות הרפואי, מספר חברי הצוות בזמן משמרת – אחיות ומרדימים. על חלק מהשאלות האלה ניתן לקבל מענה באתר בית החולים, אך על מנת לקבל מענה מקיף על כל הנושאים, מומלץ לקבוע סיור בחדר היולדות הניתנים לקבוצות הורים בכל מיון יולדות.

מדיניות קבלה בחדרי הלידה והתערבות רפואית בזמן לידה

ניתן לברר מהי גישת ההתערבות הנהוגה במיון היולדות טרם ההגעה. גישת ההתערבות באה לידי ביטוי בנוהל העברה לחדר היולדות, מספר המלווים המותר בחדר הלידה, זמן שהיה מרבי המותר בחדר היולדות ללא התערבות מכשירנית, נוהל חיתוך חתך חיץ בלידה, נוהל מתן פיטוצין לכיווץ הרחם לאחר הלידה וכו'.

מדיניות אפס הפרדה

אפס הפרדה הינו מושג המיוחס למדיניות בתי החולים המאפשרת לאם ולילוד לשהות יחד באופן רציף ומשותף מרגע הלידה ועד השחרור הביתה. כלומר, כל הבדיקות והטיפולים הנערכים על ידי הצוות הרפואי של מחלקת היולדות יעשה בנוכחות האם או האב במקרים בהם האם אינה פנויה. כיום, רוב בתי החולים בארץ כבר מאפשרים לקיים אפס הפרדה. במידה ומדיניות זו הינה אקוטית מבחינתך, בדקי טרם הגעתך למיון היולדות.

לידה טבעית ושיטות אלחוש הניתנות במיון היולדות

לנשים המעוניינות בלידה טבעית חשוב לדעת כי ישנם בתי חולים שמתחזקים חדרים ייעודיים לשם כך, לרוב זהו מספר חדרים מאוד מצומצם. חדר לידה טבעית מתאפיין באבזור המקל על תהליך הלידה, כגון כדור פיזיו, לעיתים אף אמבטיה וכו', לרוב בחדר לידה טבעית לא ימצאו מכשירים למתן הרדמה מקומית. למען הסר ספק, ניתן לקיים לידה טבעית בכל חדר לידה רגיל, אך לרוב לא ניתן לקבל הרדמה מקומית – אפידורל, בחדר לידה טבעית, שכן מיועד לקיום לידות טבעיות בלבד. לרוב כדי ללדת בחדר לידה טבעי יש צורך בהרשמה מוקדמת ולעמוד בתנאים מסוימים המגדירים הריון ובדיקות תקינים וללא עבר של ניתוחים קיסריים.

לגבי שיטות האלחוש, בנוסף להרדמה על ידי האפידורל, ישנם בתי חולים שיכולים לתת גז צחוק להתמודדות עם הצירים ודחיית השימוש באפידורל.

אשפוז במחלקת יולדות

חשוב לבדוק מהם תנאי האשפוז במחלקת היולדות לאחר הלידה. לאחר לידות תקינות, לרוב משחררים את הוולד והאם לאחר שתי לילות אשפוז בהם נחים ומתאוששים לאחר הלידה. ניתן לברר האם קיים ביות מלא או חלקי, מספר היולדות שחולקות חדר, האם בן הזוג יכול לשהות בחדר בשעות הלילה ומהן שעות הביקור, האם קיימים שירותי ייעוץ הנקה והדרכות לגבי טיפול בתינוקות שנולדו שיכולים להקל מאוד על ההתמודדות בטיפול בתינוקך לאחר הלידה.

איך לבחור מיון יולדות?

שהייה במלונית לאחר הלידה

נשים רבות מעדיפות לשכור חדר במלונית לאחר הלידה וליהנות מטיפול רפואי בשילוב פרטיות ונוחות שמעניקה השהייה בחדר, זאת כמובן במקום לבלות במחלקת יולדות עמוסת נשים. בארץ ישנן ארבע מלוניות ליולדת המופעלות על ידי בתי החולים – הדסה עין כרם בירושלים, שיבא בתל השומר, ליס בתל אביב ואסף הרופא בצריפין. בין אם את מחפשת את השקט והפרטיות לאחר הלידה, בין אם בן זוגך ואת מעדיפים זמן איכות ביחד לאחר הלידה או אם את אימא למשפחה ברוכת ילדים שמעדיפה לשהות בחיק התינוק לפני החזרה הביתה, דעי כי יש באפשרותך לשכור חדר במלונית לאחר הלידה וליהנות ממספר יתרונות.

לסיכומו של עניין, אנו ממליצות לכל יולדת לבדוק היטב ולהיערך לקראת הלידה הקרבה. זכרי, ידע הוא כוח, ככל שתהי מוכנה יותר, משמע תקראי ותלמדי יותר על תהליך הלידה והאפשרויות הפתוחות בפניך, כך תהי רגועה יותר לקראת הלידה ותוכלי לקבל החלטות מתאימות ושקולות יותר.

מאחלות לך לידה קלה!

אהבתם/ן? שתפו ברשת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

my vibes by yanna berman

ברוכות הבאות למגזין מיי וייבס! למידע נוסף אודות המגזין לחצו כאן»

FOLLOW MY VIBES
הרשמה לניוזלטר
דילוג לתוכן