6-weeks-pregnant שבוע 6 להריון

שבועות הריון: שבוע 6 להריון

מדריך התפתחות העובר בהריון לפי שבועות – שבוע שישי להריון

עד השבוע השישי להריונך, רמת ייצור ההורמונים בגופך תגיע לשיאה ותוכלי לחוש היטב בכל הסימנים המוקדמים שמרמזים על היותך בהריון. ביניהם יתכן שתחושי בחילות, עייפות, רגישות לריחות וטעמים, רגישות בחזה, שינויים במצב רוח, ועוד.

כדי לוודא שאת בהריון, תוכלי לבצע בדיקת הריון ביתית, אותה הכי מומלץ לבצע עם השתן הראשון של הבוקר, שכן בנקודה זו רמות ה-HCG הן הגבוהות ביותר. תוכלי למצוא מידע נוסף על תזמון בדיקת הריון ביתית ועל מהם סימני ההיריון הראשונים לפני האיחור במחזור בכתבה הבאה.

ככל שימשיך להתפתח העובר בשבועות הקרובים, עדיין תרגישי בכל התופעות והסימנים להריון כחלק מהשינויים ההורמונליים בגופך, שכן גופך עדיין נערך ומסתגל להריון המתפתח.

מה קורה עם תינוקך?

בשבוע השישי להריון, כחלק מתהליך התפתחות העובר, כבר התחילו להיווצר התאים אשר מהן יתפתחו העיניים, תעלת הפה, האוזניים ומערכת השמיעה של תינוקך, שיופיעו כבר תוך מספר שבועות.

בשבוע השישי להריונך, אורך העובר יגיע לכ-4-8 מ"מ, ובבדיקת האולטרסאונד ניתן כבר יהיה להבחין בשק ההיריון שמתפתח ברחמך.   

את דפיקות הלב הראשונות של העובר תוכלי לשמוע החל מהשבוע ה-5 להתעברות, משמע שבוע 7 להריון בבדיקת אולטרסאונד אצל הרופא שלך.

מה קורה עם גופך?

בשבוע השישי להריון גופך נערך לקראת המצב החדש שלו. סביר להניח שתרגישי רגישות בחזה. תופעה זו הנה השלב הראשון של גופך להכין את עצמו להנקה של התינוק שעתיד להיוולד.

באופן טבעי וכחלק מהכנת הגוף להריון, גופך יתחיל בהרפיית שרירי הבטן, זאת כדי לאפשר גדילה ופינוי מקום לעובר הגדל שיתפוס את מקומו בחלל הבטן בהמשך. כתוצאה מהרפיית שרירים זו, סביר להניח שתרגישי צרבות בתדירות גבוהה יותר, תופעה שמאופיינת בתחושת בערה בחזה ובגרון, בשילוב טעמים לא נעימים בפה. הצרבות נגרמות עקב התרופפות שסתום הוושט – שריר שסוגר את פתח הקיבה שאחראי על מניעת מיצי הקיבה והמזון מלצאת חזרה מהקיבה.  

ככל שמתקדם ההיריון, סיבה נוספת להחרפת הצרבות הינה הלחץ שיוצר הרחם הגדל על האזור וכתוצאה מכך מתחזקת תופעת הצרבות. למידע נוסף על דרכי ההתמודדות והקלה על צרבת בהריון לחצי כאן.

שבוע 6 להריון – כיצד להיערך?

אם עדיין לא קבעת, זה הזמן לקבוע תוך לרופא שלך לבדיקת אולטרסאונד הראשונה בין השבועות 6-12 להריון שבה יאובחנו מספר העוברים בהריון, אבחון שק החלמון ומיקומו ברחם ותקינות ההיריון. כמו כן, תוכלי לערוך בדיקות סקר גנטיות, במידה ולא ערכת לפני הכניסה להריון.

לחצי כאן לרשימת הבדיקות המלאה שצריך לעשות בהריון בחלוקה לפי שבועות ההיריון.

במידה ואת סובלת מכאבי בטן, דימום וגינלי חזק או תופעות חריגות אחרות, מומלץ מאוד לגשת לרופא שלך להיבדק ולוודא שהכל תקין.

מה מומלץ לעשות השבוע?

  • לקבוע תור לרופא לצורך בדיקת אולטרסאונד ראשונה והוראות להמשך מעקב הריון.
  • במידה ועדיין לא התחלת, זה הזמן לעבור לאורך חיים ותזונה בריאים – ודאי שהנך מודעת למאכלים אסורים ומותרים בהריון.
  • מומלץ לשלב חומצה פולית ויטמינים ייחודיים לנשים בהריון בהמלצת הרופא.
  • לשתות 2-3 ליטר מים ביום.

מדריך שבועות הריון

אהבתם/ן? שתפו ברשת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

my vibes by yanna berman

ברוכות הבאות למגזין מיי וייבס! למידע נוסף אודות המגזין לחצו כאן»

FOLLOW MY VIBES
הרשמה לניוזלטר
דילוג לתוכן