7-weeks-pregnant שבוע 7 להריון

שבועות הריון: שבוע 7 להריון

מדריך התפתחות העובר בהריון לפי שבועות – שבוע שביעי להריון

את שומרת את אחד הסודות הטובים שיכולים להיות… עכשיו כשאת בשבוע השביעי להריון, וודאי כבר גילית על כך, אבל אף אחד חוץ ממך לא יכול לראות את זה עדיין. זו הרגשה כיפית שמאפשרת לך להתחבר לעצמך ולתינוק שמתחיל לגדול בתוכך, תיהני ממנה.   

מה קורה עם תינוקך?

בשבוע ה-7 להריון, התינוק כבר מגיע לגודל של אפונה, כ-12 מילימטר, כפול מגודלו בשבוע הקודם, וממשיך להתפתח במהירות ברחמך.

השבוע בבדיקת אולטרסאונד אצל הרופא שלך, כבר תוכלי לשמוע את דפיקות הלב הראשונות של העובר שמתחיל לפעום החל מהשבוע ה-5 להתעברות, משמע שבוע 7 להריון.

מה קורה עם גופך?

בשבוע ה-7 להריון, רמת ייצור ההורמונים בגופך מגיעה לשיאה ולרוב נשים בהריון חשות היטב את כל הסימנים שמסמנים כי הנך בהריון. בין התופעות הנפוצות:

בחילות והקאות

בשבוע השביעי להריון, קרוב לוודאי שתרגישי בחילות, שיכולות להופיע בעיקר בבוקר, אך גם עלולות להימשך לאורך כל היום. בחילות אלו הן וודאי לא נעימות, החזיקי מעמד ונסי למצוא דרכים להקל עליך. אצל רוב הנשים ההריוניות, בחילות אלו נמשכות עד סוף השליש הראשון להריון.

נשים רבות מצאו כי אכילת ג'ינג'ר, שילוב ויטמין B6, לימון, אכילת שקדים ואכילת ארוחות קטנות במהלך כל היום, הקלו מאוד על בחילות אלו.

נשים שנושאות תיאומים או נשים בהריון שני והילך עלולות לסבול מבחילות והקאות ברמה גבוהה יותר. בחילות והקאות אלו נובעות מרמת ההורמונים שעולה במהלך תקופת ההיריון. זה טבעי שלא תרצי לאכול מאכלים שאהבת קודם לכן, שעלולים להגביר את תחושת הבחילות הלא נעימה הזו.

תאווה לאכילת מזונות

ההורמונים עולים, התינוק גדל, וכן חושי הריח והטעם מתחזקים במהלך ההיריון, בדגש לשליש הראשון להריון. בהתאם לכך עולה החשק לאכול מזונות מסוימים וההיפך, תופתעי לגלות שיהיו מאכלים שמאוד אהבת ולא תרצי לגעת בהם.

שינויים במצבי רוח

שינויים במצבי הרוח הינה תופעה שכיחה מאוד בתקופת ההיריון. עקב רמת ההורמונים העולה, את רגישה מאוד בתקופה זו, אל תתפלאי אם לפתע תתחילי לדמוע מהתרגשות בגלל משהו קטן שקרה לך במהלך היום. תופעה זו טבעית לחלוטין ומופיעה אצל רוב הנשים ההריוניות.

על מה חשוב לשים לב?

במידה ואת מרגישה תחושת עצב, דכדוך ואף דיכאון, שנמשכים מעל לשבוע, מומלץ מאוד לגשת לרופא שלך ולהתייעץ בנושא.  

צרבות

גופך מתכונן לעובר הגדל ומתחיל בהרפיית שרירי הבטן, זאת כדי לאפשר גדילה ופינוי מקום לעובר הגדל שיתפוס את מקומו בחלל הבטן בהמשך. כתוצאה מהרפיית שרירים זו, סביר להניח שתרגישי צרבות בתדירות גבוהה יותר, תופעה שמאופיינת בתחושת בערה בחזה ובגרון. הצרבות נגרמות עקב התרופפות שסתום הוושט – שריר שסוגר את פתח הקיבה שאחראי על מניעת מיצי הקיבה והמזון מלצאת חזרה מהקיבה. 

ככל שמתקדם ההיריון, סיבה נוספת להחרפת הצרבות הינה הלחץ שיוצר הרחם הגדל על האזור וכתוצאה מכך מתחזקת תופעת הצרבות. למידע נוסף על דרכי ההתמודדות והקלה על צרבת בהריון לחצי כאן.

שבוע 7 להריון – כיצד להיערך?

אם עדיין לא קבעת, זה הזמן לקבוע תוך לרופא שלך לבדיקת אולטרסאונד הראשונה בין השבועות 6-12 להריון שבה יאובחנו מספר העוברים בהריון, אבחון שק החלמון ומיקומו ברחם ותקינות ההיריון. בנוסף לכך, תוכלי לערוך בדיקות סקר גנטיות, במידה ולא ערכת לפני הכניסה להריון.

לחצי כאן לרשימת הבדיקות המלאה שצריך לעשות בהריון בחלוקה לפי שבועות ההיריון.

במידה ואת סובלת מכאבי בטן, דימום וגינלי חזק או תופעות חריגות אחרות, מומלץ מאוד לגשת לרופא שלך להיבדק ולוודא שהכל תקין.

מה מומלץ לעשות השבוע?

  • לקבוע תור לרופא לצורך בדיקת אולטרסאונד ראשונה והוראות להמשך מעקב הריון.
  • במידה ועדיין לא התחלת, זה הזמן לעבור לאורך חיים ותזונה בריאים – ודאי שהנך מודעת למאכלים אסורים ומותרים בהריון.
  • מומלץ לשלב חומצה פולית ויטמינים ייחודיים לנשים בהריון בהמלצת הרופא.

לשתות 2-3 ליטר מים ביום.

מדריך שבועות הריון

אהבתם/ן? שתפו ברשת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

my vibes by yanna berman

ברוכות הבאות למגזין מיי וייבס! למידע נוסף אודות המגזין לחצו כאן»

FOLLOW MY VIBES
הרשמה לניוזלטר
דילוג לתוכן