8-10-weeks-pregnant - שבוע 8 9 10 להריון

שבועות הריון: שבוע 9 להריון

מדריך התפתחות העובר בהריון לפי שבועות – שבוע תשיעי להריון

בשבוע התשיעי להריונך את נמצאת למעשה בתחילתו של החודש השלישי להריונך. אף על פי שעדיין קשה להבחין מבחינה חיצונית שאת בהריון, את וודאי כבר ממש מתחילה להרגיש את ההיריון והעובר המתפתח בתוכך.

באולטרסאונד רוב הסיכויים שכבר תוכלי להאזין לדפיקות הלב של העובר. בשבוע התשיעי להריון מערכת הלב כבר מפותחת מספיק כדי לשמוע את דפיקות הלב, אך אל תדאגי אם עדיין לא תשמעו את דפיקות הלב, שכן מיקומו של העובר יכול להפריע לניטור הדופק בשלב זה.

מה קורה עם תינוקך?

בשבוע ה-9 להריון, התינוק כבר מגיע לגודל של זית, כ-2.5-3 סנטימטר, וממשיך להתפתח במהירות ברחמך.

ראשו של העובר מתפתח ומקבל את צורתו הטבעית, אוזניו ממשיכות לגדול, והעובר מתחיל לקבל מראה אנושי. רוב איברי העובר כבר התחלו להתפתח, ביניהם הלב, המוח, הריאות, הכליות והכבד. השרירים שאמורים להקיף את הגפיים של העובר, מתחילים להתפתח אף הם, ובקרוב יוכל העובר להתחיל להזיזם. את תנועות העובר תוכלי להרגיש רק בשבועות מאוחרים יותר לקראת השבוע ה-20 להריון. למידע נוסף על מתי מתחילים להרגיש תנועות עובר לחצי כאן.

 מה קורה עם גופך?

בשבוע התשיעי להריונך את וודאי מרגישה עייפה מתמיד, אל תתפלאי אם תתחילי להירדם כבר בשעות המוקדמות של הערב. לייצר תינוק בגוף נדרשת המון אנרגיה, תשתדלי לנוח ולישון כמה שאת יכולה כדי לאפשר זאת בצורה הטובה ביותר. לרוב עייפות זו עוברת בשליש השני להריון ואת חוזרת להיות ערנית.

הבגדים מתחילים להיות צמודים יותר ואת סובלת מבחילות, צרבות והקאות שיכולות ללוות אותך אפילו לאורך שעות היום. החדשות הטובות הן שאצל רוב הנשים בחילות והקאות אלו יעברו עד סוף החודש השלישי להריון, ברגע שהשליה תתפתח במלואה בתחילת השליש השני להריון. מומלץ לשלב ויטמין B6, ג'ינג'ר ולימון בתפריט היומי, שיכולים לסייע בהקלת התופעות.

טיפ להתמודדות עם בחילות בהריון: חלקי את הארוחות הגדולות למספר ארוחות קטנות במהלך היום, תוכלי לנשנש שקדים/קרקרים או נשנושים בריאים אחרים במהלך היום בין הארוחות. הימנעי מהפסקות ארוכות של חוסר אכילה במהלך היום.

החדשות הפחות הטובות הן, שהעייפות והצרבות יחזרו בשליש השלישי להריון. הסיבה לצרבות הינה הלחץ שיוצר הרחם הגדל על האזור הקיבה, הושט והמעיים. למידע נוסף על דרכי ההתמודדות והקלה על צרבת בהריון לחצי כאן.

וודאי שמת לב לשינויים במצבי רוח שלך לאחרונה. שינויים במצבי הרוח הינה תופעה שכיחה מאוד בתקופת ההיריון. את יכולה להרגיש שמחה, כעס או עצב פתאומי, ורגישות יתר במצבים שונים. זה טבעי לחלוטין וזה נובע בגלל רמות ההורמונים הגבוהות. חשוב לשים לב כי במידה ואת מרגישה תחושת עצב, דכדוך ואף דיכאון, שנמשכים מעל לשבוע, מומלץ מאוד לגשת לרופא שלך ולהתייעץ בנושא. 

הבטן שלך בשבוע התשיעי להריון

תוהה מתי תצא הבטן ההריונית שלך או מה אמור להיות גודלה בשלב זה?

בשבוע התשיעי להריון, בטן קטנה יכולה להתחיל לצאת, אך גם אם לא זה סביר לחלוטין, זה תלוי במספר ההריונות הקודמים ובמבנה הגוף. תוכלי לקרוא מידע נוסף על מתי יוצאת הבטן בהריון בפוסט הבא.  

שבוע 9 להריון – כיצד להיערך?

אם עדיין לא קבעת, זה הזמן לקבוע תוך לרופא שלך לבדיקת אולטרסאונד הראשונה בין השבועות 6-12 להריון שבה יאובחנו מספר העוברים בהריון, אבחון שק החלמון ומיקומו ברחם ותקינות ההיריון. בנוסף לכך, תוכלי לערוך בדיקות סקר גנטיות, במידה ולא ערכת לפני הכניסה להריון.

לחצי כאן לרשימת הבדיקות המלאה שצריך לעשות בהריון בחלוקה לפי שבועות ההיריון.

במידה ואת סובלת מכאבי בטן, דימום וגינלי חזק או תופעות חריגות אחרות, מומלץ מאוד לגשת לרופא שלך להיבדק ולוודא שהכל תקין.

מה מומלץ לעשות השבוע?

  • לקבוע תור לבדיקת אולטרסאונד ראשונה אצל רופא הנשים שלך וקבלת הסברים נוספים להמשך מעקב הריון.
  • מומלץ לשלב חומצה פולית ויטמינים ייחודיים לנשים בהריון בהמלצת הרופא.
  • להרבות בשתיית מים, כ-3 ליטר מים ביום.

מדריך שבועות הריון

אהבתם/ן? שתפו ברשת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

my vibes by yanna berman

ברוכות הבאות למגזין מיי וייבס! למידע נוסף אודות המגזין לחצו כאן»

FOLLOW MY VIBES
הרשמה לניוזלטר
דילוג לתוכן