בחילות-בהריון

בחילות בהריון – מה עושים?

הקלה על בחילות בהריון

יחד עם ההיריון עלולות להופיע בחילות הריון. בחילות שיכולות להפוך את תקופת ההיריון לסיוט לא קטן. 7 מכל 10 נשים עלולות לסבול מבחילות בהריון, שמופיעות לרוב מיד עם האיחור בווסת. על הגורמים לבחילות בהריון, על התקופה בה הן נמשכות ועל דרכי ההקלה וההתמודדות עימן.

בחילות בהריון – מתי מתחילות?

כפי שציינו בחילות בהריון לרוב יופיעו מיד לאחר האיחור בווסת, כלומר לאחר השבוע הרביעי להריון. אצל רוב הנשים הבחילות יתחילו להופיע עד לשבוע התשיעי להריון. בחילות אלו מכונת גם בשם "בחילות בוקר", כינוי טיפה מטעה, שכן הבחילות יכולות ללוות את ההריונית לאורך כל היום או להופיע רק בערב. חלק מהנשים יסבלו מבחילות קלות ונסבלות וחלק יסבלו מבחילות נוראיות שעלולות להרוס להן את רוב היום ולהוביל למצב של חוסר יכולת תפקוד.

נשים שאצלן הבחילות חזרו לאחר השבוע העשירי או התחילו לראשונה בשבוע העשירי, צריכות להיבדק אצל הרופא המלווה שכן, בחילות מאוחרות בהריון עלולות להופיע מסיבות אחרות, סיבות שמצריכות בדיקות נוספות.

בחילות בהריון – עד מתי?

לרוב הבחילות בהריון ייעלמו בהדרגה עד סוף השליש הראשון להריון, כלומר יעברו סביב שבוע 12-14 להריון. יש נשים שאצלן הבחילות בהריון ייעלמו אף לפני ואחוז קטן מהנשים עלולות לסבול מבחילות בהריון לאורך כל תקופת ההיריון, חוויה לא נעימה בכלל.

למה יש בחילות בהריון?

למעשה לא ברור מהי הסיבה המדויקת לבחילות בהריון. החדשות הטובות הן שבחילות בהריון לרוב מסמלות על סיכון נמוך להפלה בהריון, שכן חלק מהסיבות לבחילות בהריון היא העלייה ברמת ההורמונים השונים במהלך הריון תקין. בין הסיבות האפשריות הנוספות לבחילות בהיריון הן: מיגרנות וכאבי ראש, צרבות ורפלוקס, שלייה מוגדלת או הריון עם יותר משלייה אחת (למשל שתי שליות בהריון תיאומים), הפרעות בבלוטת התריס, סוכרת או סוכרת הריון ועוד. הסבר נוסף לבחילות בהריון, אותו שמענו מנשים רבות שחוו היריון בפעם השנייה או השלישית, הוא שהבחילות שחוו בהריון השני/שלישי שלהן, היו חזקות הרבה יותר מאשר הבחילות שחוו בהריון הראשון.

גורמים חיצוניים נוספים לבחילות בהריון הם החשיפה לריחות ומאכלים מסוימים, כגון: קפה או תה עם או בלי קפאין, עישון אקטיבי או פאסיבי, מזון שומני או מטוגן, מזון בעל חומציות גבוהה (למשל עגבניות), שתיה מרובה תוך פרק זמן קצר, ריחות של בשמים וריחות לא נעימים למיניהן. למעשה חוש הריח של האישה ההריונית מתחדד בזמן ההיריון וזו אחת הסיבות שריחות אילו הופכים לבלתי נסבלים ועלולים לגרום לבחילות בהריון.

דימום-בהריון-- דימום בתחילת הריון

בחילות בבוקר, בחילות בערב, בחילות כל היום – איך להקל על בחילות בהריון?

יש מספר דרכים בהן ניתן להקל על הבחילות בהריון, דרכים הכוללות הימנעות מאכילת מזונות מסוימים, אימוץ פעילויות ושיטות אכילה למיניהן, ובמקרים הקשים ניתן גם לקחת תרופות להפחתת ומניעת בחילות בהריון. נמנה מספר שיטות שיכולות לסייע להפחית בחילות בהריון ללא שימוש בתרופות:

  1. אכילת פחמימה מורכבת על הבוקר – אחרי שנת לילה שבה לא נכנס אוכל לקיבה מספר שעות, מומלץ לאכול פחמימה מורכבת קטנה, כגון: חתיכת לחם או קרקר קטן.
  2. להימנע משתיית קפה – הרבה נשים בהריון מתלוננות כי קפה מעורר בהן בחילות בזמן הריון, בנוסף לעובדה כי שתיה מרובה של קפה לא מומלצת בהריון, ניתן אף לוותר על שתיית קפה בכלל במידה וזה עושה בחילות בהריון.
  3. אכילת ארוחות קטנות לאורך כל היום והימנעות משעות ארוכות ללא אכילה – בדומה לאכילת ארוחת פחמימה בבוקר אחרי שנת לילה, מומלץ לאכול כל שעה שעתיים מנות קטנות של מזון. אכילת ארוחות קטנות לאורך כל היום מסייעת לשמור על רמת סוכר מאוזנת בגוף ועוזרת להפחית את הבחילות בהריון.
  4. הימנעות ממזונות שמנים או מטוגנים – לרוב נשים בהריון באופן טבעי נמנעות מאכילת מזון שומני או מטוגן בשליש הראשון להריון, שכן מיד מבחינות בבחילות שמגיעות כתוצאה מאכילת מזונות אילו.
  5. נטילת ויטמין B6 – מחקרים מראים כי נטילת ויטמין B6 בהריון עשויה להפחית את הבחילות בהריון. בהתאמה לכך, ניתן לראות כי חלק מהתרופות שניתנות לטיפול בבחילות בהריון מכילות ויטמין B6.
  6. מנוחה – הרבה הרבה מנוחה. נשים בהריון צריכות לישון היטב במהלך ההיריון. לא בכדי השליש הראשון של ההיריון מאופיין בעייפות וברצון מוגבר לשינה.
  7. פעילות גופנית – פעילות גופנית בהחלט יכולה לסייע בהפחתת הבחילות בהריון. ביניהן ההליכה והשחייה. שימו לב להיזהר מפעילות יתר שכוללת הרמת משקלים כבדים או אירובי שעלולה לחמם את הגוף יתר על המידה. בכדי להתאים את הפעילות הגופנית האופטימלית מומלץ להיוועץ עם הרופא המלווה וכן להתחשב בכושר הגופני בו נמצאים.
  8. הימנעות מתנאים מגבירי בחילות – לעיתים חדרים סגורים, בשמים חזקים, עשן, רעש וכד' עלולים להגביר את הבחילות בהיריון. שימו לב לגורמים שעושים לכן בחילות והימנעו מהם.

בחילות בהריון תרופות סבתא

לא מאמינות בתרופות או שמעדיפות להימנע מנטילת תרופות למיניהן? הכירו את תרופות הסבתא לטיפול ומניעת בחילות בהריון:

  1. ג'ינג'ר – בקרב חלק מהנשים נמצא כי ג'ינג'ר מסייע בהפחתת בחילות בהריון. ניתן לצרוך את הג'ינג'ר תוך נטילת תוסף מזון, הוספת ג'ינג'ר מגורד למאכלים או חליטות ג'ינג'ר.
  2. לימון – החמיצות של הלימון מסייעת להפחית את הבחילות בהריון באופן נקודתי, מומלץ לשמור לימון פרוס בקרבת מקום למקרה הצורך.
  3. שתיית חליטות כגון קמומיל, קינמון, לימון עשויות להפחית את הבחילות בהיריון.
  4. קרטיבים בקיץ – מציצת קוביות קרח, קרטיבים או שלוקים למיניהם עשויים לסייע להפחית את הבחילות בהיריון.

תרופות נגד בחילות בהריון

לעיתים כאשר סובלים מבחילות היריון חמורות, הרופא יכול לתת מרשם לתרופות המפחיתות בחילות בהיריון. בין התרופות הניתנות עם מרשם ניתן למצוא את הפרמין ואת הדיקלקטין. הפרמין נחשבת לתרופה קלה יותר שכן, נשים רבות דיווחו כי סבלו מעייפות וכבדות גדולה יותר בנטילת הדיקלקטין. כמו כן, הדיקלקטין הינה תרופה יקרה יותר, עלותה מגיע לכ-300 ₪ ומעלה (עם מרשם). טרם השימוש בתרופות אלו יש להיוועץ עם הרופא המלווה.

בחילות בהריון – מתי יש להיבדק?

במקרים בהן הבחילות בהריון וההקאות גורמות לאיבוד משקל, התייבשות, פעימות לב מואצות, הקאת דם, חוסר יכולת לתפקד כלל וחוסר יכולת להכניס מזון לגוף לאורך כל שעות היום, יש לפנות באופן מיידי לקבל טיפול רפואי ולייעוץ על המשך שמירה על הריון תקין. חשוב מאוד להיות מודעות ולשים לב לתופעות אלו שכן יכולות למנוע מצבים מסוכנים.

בריאות!

אהבתם/ן? שתפו ברשת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

my vibes by yanna berman

ברוכות הבאות למגזין מיי וייבס! למידע נוסף אודות המגזין לחצו כאן»

FOLLOW MY VIBES
הרשמה לניוזלטר
דילוג לתוכן