היפוך-עובר-מצב-עכוז-מצג-ראש

היפוך עובר – מה זה ומתי עושים את זה?

כל מה שאת צריכה לדעת על מצג ראש, מצג עכוז והיפוך עובר

הביטויים "מצג ראש", "מצג עכוז" – מבלבלים אותך? את נמצאת בשלישי השלישי להריונך וגילית שהעובר שלך עדיין לא התהפך, מה האפשרויות שלפניך? מתי בכלל העובר אמור להתהפך כלפי מטה? בואי נעשה קצת סדר בבלגן – כל מה שאת צריכה לדעת על מצג ראש, מצג עכוז, היפוך עובר וכל מה שמסביב.

מה זה מצג עכוז?

מצג עכוז היא תנוחה שבה העובר התמקם ברחם האם עם העכוז (ישבן) כלפי מטה. קורה בכ-3% מההריונות.

מה זה מצג ראש?

מצג ראש היא תנוחה שבה העובר התמקם ברחם האם עם הראש כלפי מטה. מצב שבו הראש ממוקם כלפי מטה יוצר לחץ על פתח צוואר הרחם, שכן בזמן הלידה, כאשר יש מקום לראש העובר לצאת מפתח תעלת צוואר הרחם, יהיה מקום ליתר הגוף לצאת אחריו.

היפוך-עובר-מצב-עכוז-מצג-ראש
היפוך עובר

באיזה שבוע העובר אמור להתהפך ולהיות במצג ראש?

בשליש הראשון והשני להריון, העוברים עדיין קטנים והם מרבים להתהפך ולשנות תנוחות. רוב העוברים מתמקמים במצג קבוע החל מהשליש השלישי להריון, סביב שבוע 34, עם הראש לכיוון מטה, כהכנה ללידה הקרבה. קיימים מקרים בהם התינוקות מתהפכים עד שבוע 36.

מה עושים עם התינוק לא התהפך למצג ראש?

במידה והתינוק נמצא במצג עכוז ניתן לנקוט במספר דרכי פעולה – היפוך עובר בשיטה טבעית או רפואית, לידת עכוז או לידה קיסרית.

לידת עכוז

לידת עכוז היא לידה שבה התינוק ממוקם עם העכוז כלפי מטה, כאשר לידה זו נחשבת מסוכנת יותר עבור העובר ועבור האם. לידות מסוג זה מסוכנות יותר עקב פגיעות ושטפי דם במוח התינוק בעת הלידה. במקרים בהם העובר גדול, יש חשש למצב שבו ראש התינוק יצא לאט מידי דרך תעלת הלידה, מצב שעלול לגרום לחוסר הגעת חמצן לראש התינוק, והוא עלול לסבול משטפי דם ופגיעות מוחיות.

בארץ רופאים רבים נמנעים מלידת עכוז, בשל מורכבות הלידה ורובם ימליצו על ניתוח קיסרי במידה והיפוך התינוק לא תצלח. בחו"ל קיימים בתי יולדות שמתמחים בלידת עכוז.

היפוך עובר – השיטות הטבעיות

קיימות מספר שיטות טבעיות להיפוך עובר, בהן רצוי להתחיל משבוע 34, על מנת שיהיה זמן לבצע את היפוך העובר, תוך התייעצות עם צוות רפואי מלווה.

ניתן לבצע היפוך עובר טבעי באמצעות דיקור סיני, כירופרקטיקה, שיאצו, היפוך באמצעות צמח המוקסה, טיפול במים ועוד.

היפוך עובר – השיטה הרפואית

היפוך זה מומלץ לבצע לאחר השבוע ה-37 תוך התייעצות עם הרופא המלווה. בשיטת היפוך עובר זו, מתבצע היפוך על ידי רופא מומחה שיוצר לחץ מתון ומבוקר על בטן ההריונית, במטרה לגרום לסיבוב התינוק. הסיכוי להצלחה תלוי במספר הלידות אותן עברה האישה (אחוז גבוה יותר ככל שמספר הלידה שעברה גבוה יותר), בכמות מי השפיר, שמשקל היולדת ובמיקום השיליה.

הריון קל ובריא!

אהבתם/ן? שתפו ברשת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

my vibes by yanna berman

ברוכות הבאות למגזין מיי וייבס! למידע נוסף אודות המגזין לחצו כאן»

FOLLOW MY VIBES
הרשמה לניוזלטר
דילוג לתוכן