Beef-meat-stewed-with-potatoes-and--carrots

בשר מספר 5 – מתכון לתבשיל בקר וירקות מופלא!

מתכון לתבשיל בקר להכנה עם בשר מספר 5, תפו"א וגזר

נתח בשר מספר 5 פופולארי מאוד במתכונים לבישול ארוך. הנתח מגיע מאזור הכתף, זהו חלק צר ומאורך והוא מתאפיין בשומניות יחסית נמוכה. הרקמה שמחברת אותו מבוססת על חלבון הקולגן ולא על שומן, רקמה שנמסה מעט בזמן הבישול ונותנת לתבשיל מרקם ג'לטיני עדין.

קיים מגוון רחב של מתכונים המבוססים על נתח מספר 5, כאשר רובם המוחלט מיועד לבישול ארוך.

מה שכל כך כיף במתכונים שכוללים נתח מספר 5 הוא שניתן לשלב אותם עם מגוון ירקות וכך למעשה להתאים את המתכון של התבשיל לטעמכם האישי.

המתכון שלפניכם הינו מתכון משגע עם בשר מספר 5, תפו"א, גזר, עגבניות והרבה פפריקה – אין סועד שיוכל לסרב לתבשיל הזה!

Beef-meat-stewed-with-potatoes-and--carrots
בשר מספר 5 – מתכון לתבשיל בקר מופלא! (צילום: Depositphotos)

אילו חומרי גלם צריך להכנת תבשיל הבקר הזה?

1 קילו בשר מספר 5 משובח, חתוך לקוביות של 3 סנטימטרים

2 בצלים גדולים, פרוסים ל-2 חצאים

3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

4 גזרים חתוכים לפרוסות

400 גרם עגבניות מרוסקות (1 קופסת שימורים)

4 שיני שום כתושות

5 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה מעושנת

1 כף פפריקה חריפה

2 כפיות מלח

2 כפיות סוכר

1 כפית פלפל

2 עלי דפנה

מים עד לכיסוי של הבשר

איך להכין תבשיל בקר עם בשר מספר 5?

ממש קל להכין את התבשיל המופלא הזה! אחרי שקוצצים את כל הירקות, כל שנותר הוא לטגן קלות את כל המרכיבים, להוסיף את הנוזלים ולתת לתבשיל להתבשל במשך מספר שעות על אש נמוכה. חשוב לשים לב ולבדוק מידי פעם שיש מספיק נוזלים בתבשיל ואם צריך להוסיף, זאת כדי שלא ישרף לכם התבשיל.

עקבו אחר הוראות ההכנה הבאות כדי להכין את תבשיל הבקר:

  1. חתכו את כל הירקות וסדרו בצד.
  2. בסיר רחב וגדול, חממו את השמן.
  3. הוסיפו בצל, שום והפפריקה וטגנו קלות כדי לפתוח את התבלינים.
  4. הוסיפו את הבשר וערבבו היטב עד שכל התבלינים יכסו את כל נתחי הבשר.
  5. הוסיפו את חתיכות תפוחי האדמה והגזר, העגבניות המרוסקות, עלי דפנה, מלח וסוכר וערבבו.
  6. מיזגו מים עד לכיסוי של הבשר וערבבו.
  7. סיגרו חלקית במכסה, הביאו לרתיחה, הורידו לאש קטנה ותנו לבשר להתבשל במשך כשעתיים עד שלוש שעות. חשוב להקפיד לבדוק את התבשיל מידי פעם על מנת לוודא שיש מספיק נוזלים.
  8. בסיום הבישול הוציאו את עלי הדפנה.
  9. הגישו חם במנות אישיות על מצע של אורז או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. אפשר לקשט עם פטרוזיליה קצוצה. בתאבון!

טיפים להכנת תבשיל בקר עם בשר מספר 5 מושלם

Beef-meat-stewed-with-potatoes-and--carrots
טיפים להכנת תבשיל בקר עם בשר מספר 5 מושלם (צילום: Depositphotos)

יש מספר דברים שחשוב לדעת כשמכינים תבשיל בקר עם בשר מספר 5. את הדברים האלה למדתי לאורך הדרך וכך שיפרתי את אופן הכנת המתכונים.

אל תתעצלו לטעום

לפני שהתבשיל מוכן, חשוב לטעום את הרוטב מספר פעמים תוך כדי הבישול (לא כשהבשר עוד חיי). זאת כדי שתוכלו לתקן טעמים ולהוסיף תבלינים, בעיקר מלח במידת הצורך.

תשקיעו במצרכים שאתם קונים

רוצים אוכל טעים? השתמשו במצרכים איכותיים וטובים! אפשר לקנות מצרכים טובים ואיכותיים במחירים שווים. חשוב לבחור ירקות טובים, להשתמש בתבלינים טריים ולרכוש בשר מספר 5 איכותי ממעדניית בשר טובה. אם תקפידו על בחירת מוצרים טובים, התוצאות יהיו בהתאם. זכרו, כדי להכין אוכל טעים, חשוב להשתמש במרכיבים איכותיים.

כמה זמן ניתן לשמור את התבשיל הזה בקירור?

כמו כל תבשיל עוף או ירקות אחר, גם התבשיל הזה יחזיק מעמד כשבוע ימים במקרר שלכם. תוכלו לשמור את התבשיל ביחד עם הסיר כולו או להעביר אותו לכלי אחסון אטום. אני אוהבת להשתמש בכלים מזכוכית כמו אלו שלפניכם, שנשמרים לאורך זמן וקל לנקות.

glass food containers
כלי זכוכית לאיחסון מזון – לרכישה באתר AMAZON לחצו כאן>

מתכונים קלים נוספים שתאהבו באתר

תבשיל עוף עם אפונה, גזר ובטטה

סלט כרובית חיה – טעים בטירוף (טאבולה כרובית)

תבשיל קינואה מקסיקני עם שעועית, תירס וסלסת עגבניות

מוס פיסטוק עשיר בביצת שוקולד – הקינוח המושלם!

 

Beef-meat-stewed-with-potatoes-and--carrots

בשר מספר 5 – מתכון לתבשיל בקר מופלא!

מתכון מפנק לתבשיל בשר - מושלם לארוחת צהריים וארוחת ערב וכל המשפחה!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 15 minutes
Course Main Course
Cuisine European, French
Servings 8

Ingredients
  

  • 1 קילו בשר מספר 5 משובח, חתוך לקוביות של 3 סנטימטרים
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים ל-2 חצאים
  • 3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • 4 גזרים חתוכים לפרוסות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות (1 קופסת שימורים)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית פלפל
  • 2 עלי דפנה
  • מים עד לכיסוי של הבשר

Instructions
 

  • חתכו את כל הירקות וסדרו בצד.
  • בסיר רחב וגדול, חממו את השמן.
  • הוסיפו בצל, שום והפפריקה וטגנו קלות כדי לפתוח את התבלינים.
  • הוסיפו את הבשר וערבבו היטב עד שכל התבלינים יכסו את כל נתחי הבשר.
  • הוסיפו את חתיכות תפוחי האדמה והגזר, העגבניות המרוסקות, עלי דפנה, מלח וסוכר וערבבו.
  • מיזגו מים עד לכיסוי של הבשר וערבבו.
  • סיגרו חלקית במכסה, הביאו לרתיחה, הורידו לאש קטנה ותנו לבשר להתבשל במשך כשעתיים עד שלוש שעות. חשוב להקפיד לבדוק את התבשיל מידי פעם על מנת לוודא שיש מספיק נוזלים.
  • בסיום הבישול הוציאו את עלי הדפנה.
  • הגישו חם במנות אישיות על מצע של אורז או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. אפשר לקשט עם פטרוזיליה קצוצה. בתאבון!
Keyword בשר מספר 5, תבשיל בקר, תבשיל כתף בקר

אהבתם/ן? שתפו ברשת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Recipe Rating




my vibes by yanna berman

ברוכות הבאות למגזין מיי וייבס! למידע נוסף אודות המגזין לחצו כאן»

FOLLOW MY VIBES
הרשמה לניוזלטר
דילוג לתוכן