תבשיל עוף בסיר לכל המשפחה
תבשיל עוף הינו אחד המאכלים הפופולאריים ביותר ונפוץ כמעט בכל מטבח. מה שכל כך כיף בתבשיל עוף הוא שאפשר להכין אותו עם איזה ירקות שאוהבים. ניתן להכין תבשיל שטעמו מתוק יותר אם משתמשים בירקות מתקתקים כמו בטטה וגזר, או לחילופין חמוץ ומלוח אם משתמשים בזיתים וכדומה.
במתכון שלפניכם השתמשתי בירקות שהם קצת יותר מתקתקים באופן טבעי, ובניהם בטטה, אפונה וגזר. התבשיל שמתקבל יוצא טעים בטירוף, תוך יומיים כבר חיסלנו את כל הסיר!
הילדים אוהבים את התבשיל הזה מאוד והוא כולל ירקות שבדרך כלל ילדים אוהבים.
את תבשיל העוף הטעים הזה ניתן להגיש עם אורז, קוסקוס, בורגול, פתיתים או כל תוספת אחרת שאוהבים. למי שמעוניין בתוספת בריאה יותר לתבשיל הזה, הייתי ממליצה על קינואה או כוסמת.
המתכון הזה הוא קל ופשוט והכל מתבשל בסיר אחד! מושלם לארוחת צהריים או ארוחת ערב משפחתית טעימה ומפנקת!
אילו חומרי גלם צריך כדי להכין תבשיל עוף מושלם?

להלן חומרי הגלם להכנת התבשיל:
1 קילו שוקי עוף טריים ונקיים
1 בטטה גדולה, פרוסה לחתיכות של כ-2 סנטימטרים
2 כוסות אפונה קפואה
4 גזרים גדולים חתוכים לפרוסות בעובי 2 סנטימטרים
2 בצלים גדולים, חצויים ל-2
1/2 כוס יין לבן
1 שורש פטרוזיליה חתוך ל-2
4 שיני שום כתושות
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל
קורט אגוז מוסקט
3-4 כפות שמן זית
מים לכיסוי העוף
איך להכין תבשיל עוף עם אפונה, גזר ובטטה?

את התבשיל הזה ממש קל להכין. אחרי המכינים את כל המצרכים וחותכים את הירקות ניתן להכין את התבשיל זה תוך מספר צעדים פשוטים. עקבו אחר הוראות ההכנה הבאות להכנת התבשיל.
תבשיל עוף בסיר – הוראות הכנה:
- חממו שמן זית בסיר גדול. גם שמן קנולה יעבוד פה.
- הוסיפו את שוקי העוף, שום, בצל, ותבלינים וטגנו קלות.
- לאחר מכן, הוסיפו את שאר הירקות: בטטה, אפונה, גזר, שורש פטרוזיליה והיין הלבן וערבבו.
- מלאו מים עד לכיסוי של העוף, הרתיחו את התבשיל והורידו לאש קטנה.
- בשלו למשך שעה לפחות. מומלץ אף לבשל למשך שעתיים, כך יקבל תבשיל רך יותר וטעים יותר.
- שימו לב, אם במהלך הבישול התאדו לכם כל המים, הוסיפו מים במידת הצורך בכדי למנוע מהתבשיל להישרף.
- הגישו על אורז או כל תוספת שאתם אוהבים ובתאבון!

איך לנקות שוקי עוף?
לכל אחד יש את השיטה שלו לנקות חלקי עוף. כמו כן, לכל סוג של בישול יכולה להיות שיטה שונה לנקות את העוף בהתאמה. להכנת תבשילים ומרקי עוף, אני אוהבת להרתיח סיר גדול עם מים ולזרוק לשם את חלקי העוף לבישול של כ-5 עד 10 דקות. לאחר מספר דקות של רתיחה, מתחיל להיווצר קצף, זה הסימן להוציא את חלקי העוף מהמים הרותחים. לאחר מכן ניתן לשטוף אותם במים מתחת לברז ובמידת הצורך להוציא שאריות של נוצות על גבי העוף. למעשה אחרי בישול קצר של העוף במים רותחים, משימת הוצאת הנוצות הנותרות הופכת להרבה יותר קלה ומהירה.
טיפים להכנת תבשיל עוף מושלם

יש מספר דברים שחשוב לדעת כשמכינים תבשיל עוף. את הדברים האלה למדתי לאורך הדרך וכך שיפרתי את אופן הכנת המתכונים.
לא לערבב יותר מידי
היזהרו מלערבב יותר מידי את התבשיל. אחרי במוסיפים את המים, מערבבים קלות את התבשיל ומניחים לו להתבשל עד שיהיה מוכן. יש להימנע ולערבב את התבשיל במיוחד כשהירקות והעוף התרככו, אחרת הירקות ימעכו והעוף יתפורר.
אל תתעצלו לטעום
לפני שהתבשיל מוכן, חשוב לטעום את הרוטב מספר פעמים תוך כדי הבישול (כמבן לא כשהעוף חיי). זאת כדי שתוכלו לתקן טעמים ולהוסיף תבלינים, בעיקר מלח במידת הצורך.
תשקיעו במצרכים שאתם קונים
רוצים אוכל טעים? השתמשו במצרכים איכותיים וטובים! זה לא אומר שצריך להוציא על זה הרבה כסף. אפשר לקנות מצרכים טובים ואיכותיים במחירים שווים. אם אתם חדשים במטבח, חשוב שתלמדו איך לבחור ירקות טובים, להשתמש בתבלינים טריים, לקנות בשר טרי ואיכותי ממעדניות מוכרות. עם הזמן תראו שאתם משתפרים. זכרו, כדי להכין אוכל טעים, חשוב להשתמש במרכיבים איכותיים.
כמה זמן ניתן לשמור את התבשיל הזה בקירור?
כמו כל תבשיל עוף או ירקות אחר, גם התבשיל הזה יחזיק מעמד כשבוע ימים במקרר שלכם. תוכלו לשמור את התבשיל ביחד עם הסיר כולו או להעביר אותו לכלי אחסון אטום. אני אוהבת להשתמש בכלים מזכוכית כמו אלו שלפניכם, שנשמרים כמו חדשים גם אחרי תקופה ממושכת של שימוש.

מתכונים קלים נוספים שתאהבו באתר
סלט טונה עם מיונז – מושלם לסנדוויצים!
סלט כרובית חיה – טעים בטירוף (טאבולה כרובית)
תבשיל קינואה מקסיקני עם שעועית, תירס וסלסת עגבניות
מוס פיסטוק עשיר בביצת שוקולד – הקינוח המושלם!

תבשיל עוף עם אפונה, גזר ובטטה
Ingredients
- 1 קילו שוקי עוף טריים ונקיים
- 1 בטטה גדולה, פרוסה לחתיכות של כ-2 סנטימטרים
- 2 כוסות אפונה קפואה
- 4 גזרים גדולים חתוכים לפרוסות בעובי 2 סנטימטרים
- 2 בצלים גדולים, חצויים ל-2
- 1/2 כוס יין לבן
- 1 שורש פטרוזיליה חתוך ל-2
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל
- קורט אגוז מוסקט
- 3-4 כפות שמן זית
- מים לכיסוי העוף
Instructions
- חממו שמן זית בסיר גדול. גם שמן קנולה יעבוד.
- הוסיפו את שוקי העוף, שום, בצל, ותבלינים וטגנו קלות.
- הוסיפו את שאר הירקות: בטטה, אפונה, גזר, שורש פטרוזיליה והיין הלבן וערבבו.
- הוסיפו מים עד לכיסוי של העוף, הרתיחו את התבשיל והורידו לאש קטנה.
- בשלו למשך שעה לפחות. מומלץ אף לבשל למשך שעתיים, כך יקבל תבשיל רך יותר וטעים יותר.
- שימו לב, אם במהלך הבישול התאדו לכם כל המים, הוסיפו מים במידת הצורך בכדי למנוע מהתבשיל להישרף.
- הגישו על אורז או כל תוספת שאתם אוהבים ובתאבון!