mushroom-chicken-chestnut-stew-8

פרגיות עם פטריות וערמונים – ללקק את האצבעות!

תבשיל טעים במיוחד של פרגיות עם מיקס פטריות וערמונים

העסיסיות של הפרגיות, הטעם העשיר של הפטריות והמרקם המושלם של הערמונים – גורמים לריר להתחיל לנזול רק מלשמוע את השם של המנה, פרגיות עם פטריות וערמונים!

ללא ספק אחת מהמנות האהובות עלי!

מנה זו היא למעשה תבשיל מהיר של פרגיות עם פטריות וערמונים, הולכת נהדר עם כל תוספת קטניות שאתם אוהבים. מצויינת לארוחת צהריים או ארוחת ערב ונינתנת להכנה כמנה בשרית לכל המשפחה.

mushroom-chicken-chestnut-stew-2
פרגיות עם מיקס פטריות וערמונים (צילום: My Vibes)

זוהי מנה קלה להכנה, מורכבת ממספר מצומצם יחסית של מרכיבים אך כל מרכיב הוא עולם ומלואו. מנה מושלמת לכל אוהבי הפטריות ומתאימה מאוד לעונת החורף שבה היא מעניקה טעם של עוד ואווירה מחממת של תבשיל טעים ומפנק!

מה שכל כך כיף במנה הזאת היא שאפשר להשתמש במגוון רחב של סוגי פטריות, בסוג אחד או אפילו בשילוב של מספר סוגים. השומניות של הפרגית וטעמם הבולט של הפטריות, יוצרים יחד רוטב עשיר שנמס ועוטף את כל מרכיבי המנה לשלמות שאי אפשר להפסיק לאכול.

באיזה פטריות אפשר להשתמש להכנת המנה?

mushroom-chicken-chestnut-stew-ingredients
באיזה פטריות אפשר להשתמש להכנת המנה? (צילום: My Vibes)

קיים מגוון עצום של פטריות שמתאימות לתבשיל. אתם יכולים לבחור סוג אחד של פטריה שאתם מעדיפים או לעשות מיקס של פטריות. כל בחירה תצא טעימה!

להלן רשימת הפטריות שיכולות להתאים:

  • פטריות שמפיניון – המוכרות והאהובות נחשבות לפופולאריות ביותר בארץ ובמערב. פטריות אלה מאוד ורסטיליות, ניתן להוסיף אותן לתבשילים או לחילופין לאכול אותן חיות.
  • פטריות פורטובלו – פטריות בעלות מראה גדול ורחב, לא תפספסו אותן. נהדרות בהקפצה, בצלייה ובבישול. פטריות שהולכות נהדר גם במנות ממולאות.
  • פטריות שי-מג'י – מגיעות אלינו מהמזרח, טעמן עשיר ואגוזי בבישול והן בעלות מרקם פריך.
  • פטריות אנוקי – גם הן מגיעות אלינו מהמזרח, טעמן עדין ומתקתק ומשתלבות נהדר בתבשילים מוקפצים ומרקים בבישול קצר.
  • פטריות שי-טאקה – הפטריות הפופולאריות ביותר במזרח הרחוק. מאופיינות בארומה מיוחדת ובמרקם בשרני במיוחד. מושלם לתבשילים!
  • פטריות מלך היער – פטריות טעימות ומזינות במיוחד. בעלות מרקם בשרני ורך, לא דומות לשאר הפטריות ומוגשות הרבה במסעדות שף כמרכיב עיקרי במנות. משתלבות נהדר בתבשילים בשל יכולות הספיגה הגבוהות שלהן.
  • פטריות יער – גם אלו בעלות מרקם בשרני ונהוג להשתמש בהן כתחליף לבשר עבור צמחוניים. יש להן ניחוח עדין של יער וכן מתאימות לתבשילים, פשטידות ומוקפצים.
  • פטריות שי-נוקי – דומות מאוד לפטריות השי-מג'י ומגיעות אלינו מסין ותאילנד. בעלות טעם מתקתק ומתאימות לבישול, מוקפצים או טיגון בטמפורה.
  • פטריות פורצ'יני – בעלות טעם ארומתי חזק במיוחד ופופולאריות במיוחד במטבח האירופאי. משתלבות נהדר בתבשילים ומרקים. לחלקן טעם עשיר שמזכיר ערמונים. מתאימות מאוד לפסטות, תבשילי קדרה, מאפים, ומרקים.

אחרי שעברנו על חלק מהפטריות שיכולות להתאים. תוכלו לבחור באיזה סוג שבא לכם להשתמש. במתכון פרגיות עם פטריות וערמונים שלפניכם, בחרתי להשתמש בפטריות שמפיניון, בייבי פורטובלו, שי-טאקה ושי-מג'י. באותה מידה תוכלו לבחור כל סוג פטריה אחרת לטעמכם.

באיזה ערמונים מומלץ להשתמש?

לגבי הערמונים, אני אוהבת להשתמש במארזי ערמונים קלויים וקלופים שמוכנים לאכילה, מה שמקצר מאוד את תהליך ההכנה. אם אתם מעדיפים ערמונים טריים ולקלות אותם בעצמכם, גם מעולה!

כל מארז של ערמונים קלויים וקלופים מכיל כ-100 גרם, כך ש-2 או 3 חבילות אמורות להספיק להכנת מנה של קילו של פרגיות. כעת בואו נעבור למתכון ופירוט של כל מה שתצטרכו כדי להכין את המנה הטעימה הזאת.

אילו מצרכים צריך כדי להכין פרגיות עם פטריות וערמונים?

mushroom-chicken-chestnut-stew-ingredients
מצרכים להכנת המנה (צילום: My Vibes)

1  קילו פרגיות טריות חתוכות לפרוסות

2 מארזי ערמונים קלויים וקלופים (200 גרם)

½  חבילת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

½ חבילת פטריות בייבי פורטובלו חתוכות לפרוסות

2 בצלים גדולים חתוכים לפלחים

4 שיני שום כתושות

3 כפות רוטב סויה איכותי

5 כפות שמן זית

1 כפית מלח (שימו לב שיש גם את רוטב הסויה שמוסיף מליחות לתבשיל)

1/3 כפית פלפל

2 כפיות פפריקה מתוקה או חריפה

1 כוס מים רותחים

½  צרור של פטרוזיליה קצוץ

½  צרור של כוסברה קצוץ

איך להכין תבשיל פרגיות עם פטריות וערמונים?

mushroom-chicken-chestnut-stew-ingredients
איך להכין תבשיל פרגיות עם פטריות וערמונים? (צילום: My Vibes)

מנה זו היא ממש קלה ומהירה להכנה. עקבו אחר הוראות ההכנה הבאות:

  1. בסיר גדול ושטוח, לחמם את השמן, להוסיף פפריקה, פלפל, מלח, שום ובצל ולטגן קלות עד להזהבה.
  2. להוסיף את הפרגית ולטגן מכל הצדדים עד להזהבה.
  3. לאחר מכן, להוסיף ערמונים, פטריות, וסויה, לערבב ולטגן קלות.
  4. למזוג מים רותחים, לערבב, להביא לרתיחה ולהוריד לאש קטנה.
  5. לכסות עם מכסה ולבשל במשך כשעה על אש קטנה.
  6. לפני הסיום לבדוק את כמות הנוזלים, אם צריך לצמצם נוזלים להסיר את המכסה ולתת לנוזלים להצטמצם עד לקבלת רוטב מצומצם וסמיך יותר.
  7. לבסוף להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה ולערבב.
  8. להגיד על מצע של אורז, קינואה, פירה או כל תוספת שאתם אוהבים. בתאבון!
mushroom-chicken-chestnut-stew-3
פרגיות עם פטריות וערמונים (צילום: My Vibes)
mushroom-chicken-chestnut-stew-4
פרגיות עם פטריות וערמונים (צילום: My Vibes)

תוספות טעימות ותחליפים לתבשיל פרגיות עם פטריות וערמונים

יש הרבה דרכים להכין את המנה הטעימה הזאת. תוכלו להחליף מספר מרכיבים או אפילו להוריד ולהתאים את תבשיל הפרגיות לטעמכם. לפניכם מספר רעיונות למרכיבים אפשריים למנת הפרגיות:

  • פרגיות עם פטריות ובצל – לא אוהבים ערמונים? לא נורא. תוכלו פשוט להוריד את הערמונים מהמתכון, להכין את התבשיל בדיוק באותה הדרך ולקבל תבשיל מתקתק, טעים לא פחות, של פרגיות עם פטריות ובצל.
  • פרגיות עם פטריות ובטטה – בא לכם להחליף את הערמונים? תוכלו להחליף את הערמונים עם טעמה הנהדר של הבטטה המתוקה שמשתלבת נהדר עם הפרגיות והבצל. השתמשו בבטטה אחת גדולה, חתכו אותה לפרוסות או קוביות והוסיפו אותה בדיוק בשלב שבו צריך להוסיף את הערמונים. הבטטה תתקרמל ותוסיף טעם עשיר ומתוק לתבשיל שלכם.
  • פרגית עם פטריות בתנור – את אותו המתכון בדיוק ניתן להכין גם בתנור! כל מה שצריך לעשות הוא לערבב בקערה גדולה את כל מרכיבי הרוטב (שמן, פפריקה, מלח, פלפל, סויה ושום, לא צריך מים), להשאיר את הפרגיות שלמות ולהשרות אותן יחד עם הפטריות והערמונים ברוטב במשך כשעה. לאחר מכן, לסדר את הכל על מגש אפייה ולאפות בתנור במשך כ-40 דקות עד שעה על 200 מעלות עד שכל המרכיבים זהובים והפרגית מוכנה.

כמה זמן ניתן לשמור את התבשיל הזה בקירור?

mushroom-chicken-chestnut-stew-5
כמה זמן ניתן לשמור את התבשיל הזה בקירור? (צילום: My Vibes)

כמו כל תבשיל עוף או ירקות אחר, גם התבשיל הזה יחזיק מעמד כשבוע ימים במקרר שלכם. תוכלו לשמור את התבשיל ביחד עם הסיר כולו או להעביר אותו לכלי אחסון אטום. אני אוהבת להשתמש בכלים מזכוכית כמו אלו שלפניכם, שנשמרים לאורך זמן וקל לנקות.

glass food containers
כלי זכוכית לאיחסון מזון – לרכישה באתר AMAZON לחצו כאן>

מתכונים קלים נוספים שתאהבו באתר

בשר מספר 5 – מתכון לתבשיל בקר וירקות מופלא!

תבשיל עוף עם אפונה, גזר ובטטה

סלט כרובית חיה – טעים בטירוף (טאבולה כרובית)

תבשיל קינואה מקסיקני עם שעועית, תירס וסלסת עגבניות

מוס פיסטוק עשיר בביצת שוקולד – הקינוח המושלם!

 

mushroom-chicken-chestnut-stew-6
מתכון לתבשיל פרגיות עם פטריות וערמונים (צילום: My Vibes)
mushroom-chicken-chestnut-stew-4

פרגיות עם פטריות וערמונים

תבשיל פרגיות טעים במיוחד עם מגוון פטריות העונה, פשוט ללקק את האצבעות!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Course Main Course
Cuisine European
Servings 5

Ingredients
  

  • 1 קילו  פרגיות טריות חתוכות לפרוסות
  • מארזי ערמונים קלויים וקלופים (200 גרם)
  • ½  חבילת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • ½ חבילת פטריות בייבי פורטובלו חתוכות לפרוסות
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לפלחים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3 כפות רוטב סויה איכותי
  • כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח (שימו לב שיש גם את רוטב הסויה שמוסיף מליחות לתבשיל)
  • 1/3 כפית  פלפל
  • 2 כפיות  פפריקה מתוקה או חריפה
  • 1 כוס  מים רותחים
  • ½ צרור של פטרוזיליה קצוץ
  • ½ צרור של כוסברה קצוץ

Instructions
 

  • בסיר גדול ושטוח, לחמם את השמן, להוסיף פפריקה, פלפל, מלח, שום ובצל ולטגן קלות עד להזהבה.
  • להוסיף את הפרגית ולטגן מכל הצדדים עד להזהבה.
  • לאחר מכן, להוסיף ערמונים, פטריות, וסויה, לערבב ולטגן קלות.
  • למזוג מים רותחים, לערבב, להביא לרתיחה ולהוריד לאש קטנה.
  • לכסות עם מכסה ולבשל במשך כשעה על אש קטנה.
  • לפני הסיום לבדוק את כמות הנוזלים, אם צריך לצמצם נוזלים להסיר את המכסה ולתת לנוזלים להצטמצם עד לקבלת רוטב מצומצם וסמיך יותר.
  • לבסוף להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה ולערבב.
  • להגיד על מצע של אורז, קינואה, פירה או כל תוספת שאתם אוהבים. בתאבון!
Keyword ערמונים, פרגיות עם פטריות, תבשיל עוף, תבשיל פרגיות

אהבתם/ן? שתפו ברשת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Recipe Rating




my vibes by yanna berman

ברוכות הבאות למגזין מיי וייבס! למידע נוסף אודות המגזין לחצו כאן»

FOLLOW MY VIBES
הרשמה לניוזלטר
דילוג לתוכן