סלט כרובית חיה – טעים בטירוף (טאבולה כרובית)
סלט פרשי וקראנצ'י - מושלם כתוספת לארוחת צהריים או ארוחת ערב!
Prep Time 15 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
Course Salad
Cuisine Mediterranean
- 1 כרובית בינונית וטריה
- 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
- 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
- 1 צרור כוסברה קצוץ דק
- ½ כוס שקדים קצוצים
- 1/3 כוס פקאנים מסוכרים קצוצים (ניתן להחליף בכל אגוז אחר שאתם אוהבים כמו קשיו,סומסום וכדומה)
- 1 לימון סחוט
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית חומץ
- מלח ופלפל לפי טעם
- ½ כוס חמוציות או צימוקים (אופציונאלי)
חותכים את הכרובית לפרחים ושוטפים היטב. מומלץ אף להשרות את הכרובית במים וחומץ או מים מומלחים למשך כחצי שעה כדי לוודא שכל החרקים יוצאים החוצה.
קוצצים את הכרובית החיה לחתיכות קטנות ושמיםבקערה גדולה. כדי ליצור סלט טאבולה כרובית בו הכרובית חתוכה לפתיתים, ניתן לקצוץאותה ואת העשבים, במגה מיקס על ידי הפעלת פולסים קצרים.
מוסיפים את שאר העשבים הקצוצים, הבצל הקצוץ, והאגוזיםלקערה הגדולה ומערבבים עד לפיזור אחיד של כל הירקות.
להכנת הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את השמן, לימון,מלח, פלפל, חומץ ומערבבים היטב.
מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים.
Keyword טאבולה, כרובית, סלט