Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
פאי רועים מתכון
פשוט וטעים לכל המשפחה!
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
45
minutes
mins
Total Time
1
hour
hr
Course
Main Course
Cuisine
אנגלי
Servings
6
Ingredients
5
תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
4-5
כפות
שמן זית
5
שיני שום קלופות
2
בצלים קצוצים
2
גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
2
ענפי סלרי ללא העלים קצוצים
1/2
ק"ג
בשר בקר טחון
1
כוס
אפונה מבושלת או קפואה
2
כפיות
מלח
3
כפיות
פפריקה מתוקה
2
כפיות
פלפל שחור
3
כפות
רסק עגבניות
1/2
כפית
כורכום
1
כפית
סוכר
טימין, לפי טעם
Instructions
פירה – אופן הכנה:
מניחים את תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים לרבעים בסיר בגודל בינוני וממלאים במים עד לכיסוי תפוחי האדמה.
מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה, כ-20 דקות.
מורידים מהאש ומסננים את המים.
מרסקים את תפוחי האדמה לפירה ביחד עם 3-4 כפות מהנוזל שבו תפוחי האדמה התבשלו.
מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.
תבשיל בשר – אופן הכנה:
בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מחממים 4-5 כפות שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שישנה את צבעו תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את השום קצוץ, קוביות הגזר, אפונה, ענפי הסלרי הקצוצים, שאר התבלינים ואת רסק העגבניות.
מבשלים ובוחשים מידי פעם כ-14 דק עד שרוב הנוזלים יצטמצמו.
הרכבת פאי הרועים ואפייה – הוראות הכנה:
מסדרים את תערובת הבשר שהתקררה מעט, בתוך תבנית מלבנית.
מניחים מעל תערובת הבשר את הפירה בשכבה ומשטיחים עד לקבלת שכבה אחידה לאורך התבנית.
מפזרים מעט טימין על שכבת הפירה. כמו כן ניתן לפזר מעט פפריקה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות במשך 30 דקות.
לחתוך לפרוסות ולהגיש במנות אישיות.
Keyword
פאי רועים, פירה, תבשיל בשר