Go Back
shappered-pie-recipe

פאי רועים מתכון

פשוט וטעים לכל המשפחה!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Course Main Course
Cuisine אנגלי
Servings 6

Ingredients
  

  • 5 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 4-5 כפות שמן זית
  • שיני שום קלופות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 ענפי סלרי ללא העלים קצוצים
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 כוס אפונה מבושלת או קפואה
  • 2 כפיות מלח
  • 3 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • 3 כפות  רסק עגבניות
  • 1/2 כפית  כורכום
  • 1 כפית סוכר
  • טימין, לפי טעם

Instructions
 

פירה – אופן הכנה:

  • מניחים את תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים לרבעים בסיר בגודל בינוני וממלאים במים עד לכיסוי תפוחי האדמה.
  • מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה, כ-20 דקות.
  • מורידים מהאש ומסננים את המים.
  • מרסקים את תפוחי האדמה לפירה ביחד עם 3-4 כפות מהנוזל שבו תפוחי האדמה התבשלו.
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.

תבשיל בשר – אופן הכנה:

  • בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מחממים 4-5 כפות שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
  • מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שישנה את צבעו תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את השום קצוץ, קוביות הגזר, אפונה, ענפי הסלרי הקצוצים, שאר התבלינים ואת רסק העגבניות.
  • מבשלים ובוחשים מידי פעם כ-14 דק עד שרוב הנוזלים יצטמצמו.

 הרכבת פאי הרועים ואפייה – הוראות הכנה:

  • מסדרים את תערובת הבשר שהתקררה מעט, בתוך תבנית מלבנית.
  • מניחים מעל תערובת הבשר את הפירה בשכבה ומשטיחים עד לקבלת שכבה אחידה לאורך התבנית.
  • מפזרים מעט טימין על שכבת הפירה. כמו כן ניתן לפזר מעט פפריקה.
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות במשך 30 דקות.
  • לחתוך לפרוסות ולהגיש במנות אישיות.
Keyword פאי רועים, פירה, תבשיל בשר