Go Back
chicken-stew-with-sweet-potatoes-carrots-and-peas

תבשיל עוף עם אפונה, גזר ובטטה

מתכון קל וטעים של תבשיל עוף לכל המשפחה!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Course Main Course
Cuisine Fusion cuisine
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 קילו שוקי עוף טריים ונקיים
  • 1 בטטה גדולה, פרוסה לחתיכות של כ-2 סנטימטרים
  • 2 כוסות אפונה קפואה
  • גזרים גדולים חתוכים לפרוסות בעובי 2 סנטימטרים
  • 2 בצלים גדולים, חצויים ל-2
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך ל-2
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • קורט אגוז מוסקט
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מים לכיסוי העוף

Instructions
 

  • חממו שמן זית בסיר גדול. גם שמן קנולה יעבוד.
  • הוסיפו את שוקי העוף, שום, בצל, ותבלינים וטגנו קלות.
  • הוסיפו את שאר הירקות: בטטה, אפונה, גזר, שורש פטרוזיליה והיין הלבן וערבבו.
  • הוסיפו מים עד לכיסוי של העוף, הרתיחו את התבשיל והורידו לאש קטנה.
  • בשלו למשך שעה לפחות. מומלץ אף לבשל למשך שעתיים, כך יקבל תבשיל רך יותר וטעים יותר.
  • שימו לב, אם במהלך הבישול התאדו לכם כל המים, הוסיפו מים במידת הצורך בכדי למנוע מהתבשיל להישרף.
  • הגישו על אורז או כל תוספת שאתם אוהבים ובתאבון!

Notes

איך לנקות שוקי עוף?

לכל אחד יש את השיטה שלו לנקות חלקי עוף. כמו כן, לכל סוג של בישול יכולה להיות שיטה שונה לנקות את העוף בהתאמה. להכנת תבשילים ומרקי עוף, אני אוהבת להרתיח סיר גדול עם מים ולזרוק לשם את חלקי העוף לבישול של כ-5 עד 10 דקות. לאחר מספר דקות של רתיחה, מתחיל להיווצר קצף, זה הסימן להוציא את חלקי העוף מהמים הרותחים. לאחר מכן ניתן לשטוף אותם במים מתחת לברז ובמידת הצורך להוציא שאריות של נוצות על גבי העוף. למעשה אחרי בישול קצר של העוף במים רותחים, משימת הוצאת הנוצות הנותרות הופכת להרבה יותר קלה ומהירה.
Keyword תבשיל עוף, תבשיל עוף בסיר, תבשיל עוף וירקות, תבשיל עוף עם אפונה