Go Back
Beef-meat-stewed-with-potatoes-and--carrots

בשר מספר 5 – מתכון לתבשיל בקר מופלא!

מתכון מפנק לתבשיל בשר - מושלם לארוחת צהריים וארוחת ערב וכל המשפחה!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 15 minutes
Course Main Course
Cuisine European, French
Servings 8

Ingredients
  

  • 1 קילו בשר מספר 5 משובח, חתוך לקוביות של 3 סנטימטרים
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים ל-2 חצאים
  • 3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • 4 גזרים חתוכים לפרוסות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות (1 קופסת שימורים)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כפית פלפל
  • 2 עלי דפנה
  • מים עד לכיסוי של הבשר

Instructions
 

  • חתכו את כל הירקות וסדרו בצד.
  • בסיר רחב וגדול, חממו את השמן.
  • הוסיפו בצל, שום והפפריקה וטגנו קלות כדי לפתוח את התבלינים.
  • הוסיפו את הבשר וערבבו היטב עד שכל התבלינים יכסו את כל נתחי הבשר.
  • הוסיפו את חתיכות תפוחי האדמה והגזר, העגבניות המרוסקות, עלי דפנה, מלח וסוכר וערבבו.
  • מיזגו מים עד לכיסוי של הבשר וערבבו.
  • סיגרו חלקית במכסה, הביאו לרתיחה, הורידו לאש קטנה ותנו לבשר להתבשל במשך כשעתיים עד שלוש שעות. חשוב להקפיד לבדוק את התבשיל מידי פעם על מנת לוודא שיש מספיק נוזלים.
  • בסיום הבישול הוציאו את עלי הדפנה.
  • הגישו חם במנות אישיות על מצע של אורז או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. אפשר לקשט עם פטרוזיליה קצוצה. בתאבון!
Keyword בשר מספר 5, תבשיל בקר, תבשיל כתף בקר