Go Back
mushroom-chicken-chestnut-stew-4

פרגיות עם פטריות וערמונים

תבשיל פרגיות טעים במיוחד עם מגוון פטריות העונה, פשוט ללקק את האצבעות!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Course Main Course
Cuisine European
Servings 5

Ingredients
  

  • 1 קילו  פרגיות טריות חתוכות לפרוסות
  • מארזי ערמונים קלויים וקלופים (200 גרם)
  • ½  חבילת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • ½ חבילת פטריות בייבי פורטובלו חתוכות לפרוסות
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לפלחים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3 כפות רוטב סויה איכותי
  • כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח (שימו לב שיש גם את רוטב הסויה שמוסיף מליחות לתבשיל)
  • 1/3 כפית  פלפל
  • 2 כפיות  פפריקה מתוקה או חריפה
  • 1 כוס  מים רותחים
  • ½ צרור של פטרוזיליה קצוץ
  • ½ צרור של כוסברה קצוץ

Instructions
 

  • בסיר גדול ושטוח, לחמם את השמן, להוסיף פפריקה, פלפל, מלח, שום ובצל ולטגן קלות עד להזהבה.
  • להוסיף את הפרגית ולטגן מכל הצדדים עד להזהבה.
  • לאחר מכן, להוסיף ערמונים, פטריות, וסויה, לערבב ולטגן קלות.
  • למזוג מים רותחים, לערבב, להביא לרתיחה ולהוריד לאש קטנה.
  • לכסות עם מכסה ולבשל במשך כשעה על אש קטנה.
  • לפני הסיום לבדוק את כמות הנוזלים, אם צריך לצמצם נוזלים להסיר את המכסה ולתת לנוזלים להצטמצם עד לקבלת רוטב מצומצם וסמיך יותר.
  • לבסוף להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה ולערבב.
  • להגיד על מצע של אורז, קינואה, פירה או כל תוספת שאתם אוהבים. בתאבון!
Keyword ערמונים, פרגיות עם פטריות, תבשיל עוף, תבשיל פרגיות