build-a-website-on-bluehost-cover

בלוהוסט – חברת איחסון אתרים האהובה עלי BlueHost

חברת איחסון אתרים מומלצת – בלוהוסט ביקורת

אם נכנסתם לכתבה, וודאי כבר הבנתם שבלוהוסט היא חברת האיחסון האהובה עלי. בפוסט הזה אני הולכת לפרט על חוויית השימוש שלי בבלוהוסט ולמה לדעתי זוהי חברת איחסון מעולה למתחילים ולכל מי שרוצה לבנות אתר בצורה עצמאית ולאחסן אותו בחברת איחסון נוחה וידידותית למשתמשיה.

גילוי נאות: אני נמצאת בתוכנית השותפים של Bluehost, משמע אקבל עמלה אם תרשמו דרך הלינק שלי, זאת כמובן ללא כל עלות נוספת עבורכם. אני ממליצה אך רק על מוצרים שבהם אני משתמשת ומאמינה שהם הטובים ביותר, לכן באותה מידה יכולתי להמליץ על כל חברת איחסון אחרת אבל בחרתי להמליץ דווקא על בלוהוסט כי כל האתרים שלי מאוחסנים בשרתים שלהם ואני סופר מרוצה מהשירות שלהם.

קצת על עצמי

אני לא מתכנתת ואני לא בונה אתרים לפרנסתי, אך יש לי לא מעט ניסיון בבניית אתרים ובעיקר קידום שלהם ברשת. אני המייסדת של המגזין MY VIBES (תוכלו לקרוא עלי עוד בעמוד האודות כאן), ובמהלך השנים הקמתי עוד מספר אתרי תוכן ומכירות, אותם בניתי בעצמי, ושאותם אני מקדמת על בסיס יומיומי לפרנסתי.

בתחילת הדרך כשהקמתי את המגזין ב-2017, איחסנתי אותו בחברת איחסון ישראלית שאת שמה עדיף שאני לא לציין, שכן השירות שלהם היה סביר מינוס, את זה לצערי גיליתי רק אחרי שעזבתי אותם והעברתי את האתר שלי לחברת איחסון ישראלית אחרת.

בגדול, הבעיה של רוב חברות האיחסון בארץ, כמו ברוב התחומים, היא שהישראלים כאלה גאוני מחשבים וענקי הסטארטאפים בעולם, אבל כשזה מגיע לטכנולוגיות שמיועדות לקהל הישראלי, אנחנו דיי מפגרים מאחור.

וכך בדיוק הרגשתי כשעזבתי את חברות האיחסון הישראליות ועברתי לאחסן את האתרים שלי בבלוהוסט.

ברגע שהחלטתי לבנות אתר נוסף ולאחסן אותו בבלוהוסט, תוך מספר צעדים פשוטים שלקחו לי בדיוק 5 דקות, נירשמתי לבלוהוסט, התקנתי את וורדפרס ואת תבנית העיצוב, והאתר שלי היה באויר. למי שמחפש/ת סרטון הדרכה מפורט על איך לבנות אתר וורדפרס עם בלוהוסט – הנה סרטון שהעלאתי ליוטיוב שבו אני מסבירה בדיוק איך לעשות את זה.

מאותו רגע כל מה שנשאר לי הוא לסדר את התוכן בעמודים באתר ולפרסם.

לא הייתי צריכה להתקשר לאף אחד ולא לדבר עם אף אחד בטלפון, כל התהליך התקיים במערכת של וורדפרס שהם פיתחו שכיוונה אותי צעד אחר צעד עד להקמה של בסיס האתר.

גם ההעברה של האתרים הישנים שלי לאיחסון החדש התבצעה באופן חלק ללא תקלות וממש בקלות.

לפני שאני אכנס לעומק הפרטים, בואו נדבר קצת על חברת האיחסון בלוהוסט.

Bluehost-home-page

קצת על בלוהוסט

בלוהוסט הינה חברת איחסון אתרים אמריקאית מהותיקות הפועלות בשוק עם למעלה משני מיליון אתרי לקוחות ברחבי העולם. את החברה הקימו מאט היטון ודני אשוורט מיוטה שבארה"ב לפני יותר מ-20 שנה.

היא מספקת מגוון שירותי איחסון שמיועדים לסוגים שונים של אתרים, וביניהם איחסון בשרתי VPN, שרתי איחסון משותפים ושרתים ייעודיים. מידע מורחב יותר על החבילות תוכלו לקרוא כאן במעבר ללשונית חבילות האיחסון בחברה.

Bluehost hosting services

שימו לב שהחבילה הפופולארית והזולה ביותר הנקראת "איחסון משותף" היא החבילה שהכי מתאימה למתחילים. הכוונה היא שהאתר שלכם למעשה מאוחסן על שטח איחסון ביחד עם עוד מספר אתרים. למען ההשוואה, חבילת ה-VPN היא רכישת שטח איחסון ייעודי רק עבורכם, והתוכנית השלישית מיועדת לאתרים בעלי טראפיק מאוד גבוה.

בלוהוסט נחשבת חברה מובילה בשוק האמריקאי, והרבה בלוגרים ואתרי תוכן חזקים מאחסנים את האתרים שלהם בשרתים של החברה.

אז למה אני ממש אוהבת את בלוהוסט?

תמיכה מצויינת 24/7

בכנות, הדבר הראשון שעולה לי לראש כששואלים אותי את השאלה הזאת הוא זה שאפשר ל"חפור" לתמיכה שלהם את הראש ח-ו-פ-ש-י, הם יעזרו לכם בכל דבר שאתם צריכים לסדר באתר והם זמינים 24/7.

לעומת רוב חברות האיחסון הישראליות שמסיימות לעבוד ב-17:00, כך שאם האתר שלכם קרס דקה אחרי שהתמיכה מסיימת לעבוד, תשכחו מזה שמישהו יסייע לכם להציל את האתר שלכם וכנראה שתצטרכו לחכות למחרת.

לכל מי שרוצה לבנות לבד את האתר ולא רוצה להוציא כספים על מתכנתים, התמיכה של בלוהוסט יכולה לחסוך הרבה כסף וכאב ראש.

בגלל אופי העבודה שלי, היו לי כל כך הרבה מקרים שבהם הייתי צריכה עזרה, וכל פעם שפניתי לתמיכה של וורדפרס, הם תמיד היו זמינים ותמיד הצליחו לפתור את הבעיה ולסייע.

מתי התמיכה של בלוהוסט עזרה לי?

כשהייתי צריכה להעביר אתר לאיחסון של בלוהוסט, הם עזרו לי ולא גבו על זה כסף.

כשמחקתי לעצמי אתר ענק בטעות עם למעלה מ-100,000 כניסות בחודש (שזה בסביבות  ה-20-40 אנשים שמבקרים באתר בכל רגע נתון), התחברתי לצ'אט התמיכה שלהם ותוך שעה הצלחנו לסדר את הכל.

כשניסו לפרוץ לאתר הישראלי שלי והתחלתי לראות הודעות מוזרות במייל מתוסף האבטחה באתר, התחברתי לתמיכה שלהם בצ'אט, והם סרקו את כל האתר שלי, בדקו שהכל תקין והנחו אותי מה לעשות הלאה.

כל תקלה כזאת או אחרת שהייתה באתר, לא משנה מאיזה סיבה, התמיכה שלהם תמיד זמינה. תאמינו לי שאם אתם רוצים לבנות אתר לבד ואין לכן מושג בבניית אתרים, הדבר הראשון שאתם צריכים הוא חברת איחסון עם תמיכה שתמיד זמינה ויכולה לעזור לכם, וכשזה כלול בשירות זה בכלל יתרון משמעותי!

לבלוהוסט יש גם אופציה ליצירת קשר טלפוני אבל, חייבת לציין שלעולם לא הרגשתי צורך להתקשר לתמיכה שלהם, את הכל עשיתי דרך צ'אט התמיכה. הרבה יותר קל ונוח לדעתי.

משהו מעניין ששמתי לב אליו ושווה בדיקה הוא שאחרי שהעברתי את האתרים שלי לחברת איחסון בבלוהוסט, ששרתיה מן הסתם לא ממוקמים בישראל, גיליתי שכמות הפעמים שניסו לפרוץ לי לאתר ירדה משמעותית בשנה הראשונה והיום, טפו טפו טפו, זה ממש נדיר. יכול להיות שיש קשר לניסיונות של פריצות דווקא לאתרים ישראלים ואולי מנסים לפרוץ לאתרים לפי מיקום האיחסון שלהם? שווה בדיקה. אולי אקדיש לזה איזה פוסט בעתיד.

בכל אופן נתקדם לסיבה השניה שבגללה אני ממליצה על בלוהוסט והיא…

ממשק משתמש קל וידידותי

כפי שציינתי לעיל, לכל מי שרוצה לפתוח אתר, התהליך כרוך במספר צעדים פשוטים עליהם אני מסבירה במפורט במדריך להקמת אתר כאן, ותוך מספר דקות וללא עזרה של אף אחד, האתר שלכם באויר.

שימו לב – לא צריך לדעת לתכנת ! ! !

עברו הימים שבהם כדי להקים אתר חייבים איזה מתכנת שיעזור לכם. היום עם המערכת של וורדפרס ואיחסון האתרים של בלוהוסט כל אחד יכול לבנות לעצמו אתר ללא צורך לכתוב שורת קוד אחת.

בלוהוסט פיתחו מערכת ניהול אתרים קלה ונוחה לשימוש, שבה אתם יכולים לבצע תשלומים, לקבל מידע על הנכסים והחשבון שלהם, ולנהל את האתרים והדומיינים שלכם בקלות, והכי חשוב, להקים אתר לבד תוך מספר דקות.

הנה צילום מסך של מערכת הניהול שלהם:

Bluehost-dashboard

שימו לב שבצד שמאל יש את התפריט שמאפשר לכם לעבור בין האזורים השונים שבהם תוכלו לנהל את האתרים שלכם, לערוך מעקב אחרי התשלומים, אזור לניהול וחידוש דומיינים, אזור לניהול התבניות ועוד. בצד ימין באזור של הקישורים המהירים, יש חיבור למערכת CPANEL (חובה שיהיה בכל חברת איחסון שבה אתם משתמשים), וגם ל-File Manager שמאפשרים להתחבר ישירות לאיחסון במקרים בהם רוצים לראות את האתר כקובץ תקיות ולעלות או למחוק תקיות שלמות מהאיחסון.

בלוהוסט – עלויות איחסון זולות

עלויות הקמה של בלוהוסט מאוד זולות בהשוואה לחברות ישראליות ולחברות מתחרות נוספות בחו"ל! בסביבות 240 ש”ח לשנה ובסביבות 160 ש”ח אם מתחייבים ל-3 שנים (המחיר השיקלי משתנה בהתאם לשער הדולר).

ובדולרים, עלויות האיחסון לאתר סטנדרטי בבלוהוסט נעות סביב ה-3.95$-5.95$ לחודש, כאשר לבעלי אתרים גדולים שצריכים אבטחה רצינית יותר המחירים גבוהים יותר ומגיעים לאזור ה-20$ לחודש ועד כ-80$ לחודש. כדי לראות את המחירים המעודכנים תוכלו לראות כאן – החבילות מוצגות כאן לפניכם:

Bluehost-recommended-host-plan

למי שרוצה לרכוש איחסון לאתר אחד רגיל האיחסון המשותף שמסומן בצהוב הוא איחסון מומלץ להתחיל איתו. כאן בצילום שלפניכם תוכלו לראות שבלוהוסט מציעים ארבעה מסלולים לרכישת איחסון משותף, כאשר המסלול הראשון מיועד לבעלי אתר יחיד, החבילה המורחבת יותר מיועדת לאיחסון אתרים ללא הגבלה, המסלול השלישי שהוא עם תוספת פרטיות ואבטחה והמסלול הרביעי שהוא PRO עם מספר שדרוגים ותוספות לניהול האתר.

כפי שניתן לראות, המחירים של בלוהוסט הם הרבה יותר זולים מרוב חברות האיחסון האמינות בארץ, ובהשוואה לעלויות איחסון לחברות דומות בחו"ל, המחירים של בלוהוסט הם בהחלט אטרקטיביים.

מקבלים דומיין חינם בשנה הראשונה

אם קונים דומיין עם סיומת com (או כל סיומת בינלאומית אחרת) מקבלים דומיין חינם לשנה הראשונה שזה חוסך לנו כ-13$. לידע כללי כדאי לדעת שדומיין בינלאומי עולה חצי מחיר מדומיין ישראלי שעלותו באזור ה-75 ש"ח לשנה.

למי שרוצה לרכוש דומיין ישראלי עם סיומת co.il, יצטרך לרכוש את הדומיין דרך חברה ישראלית ולאחר מכן לבצע עידכון של הרשומות בחברה שבה רכשתם את הדומיין לאיחסון של בלוהוסט, על כך אני מסבירה בהרחבה במדריך הזה.

לקוחות בלוהוסט מקבלים תעודת SSL חינם

SSL הוא פרוטוקול מקובל להעברת מידע מאובטח באינטרנט. באתר שבו מותקנת תעודת SSL יוצג בדפדפן סימן של מנעול, ובתעודות המתקדמות יותר תראה תצוגה בולטת יותר של סימון כל השורה של הדומיין בצבע ירוק. בלוהוסט מספקת תעודת SSL בחינם ללקוחות שלה, חשוב לשים לב לזה כי לא כל חברות האיחסון נותנות את זה בחינם ולעיתים אף גובות על זה תוספת מחיר.

 חסרון – איחסון לא בישראל

יש חסרון אחד באיחסון אתרים ישראלים בבלוהוסט והוא שהאיחסון שלהם לא ממוקם בישראל.

למה זה משנה אתם שואלים?

כל מי שמקדם אתרים יודע שהכי טוב לאחסן את האתר שלהם ליד קהל היעד שלהם, ואם האתר שלכם הוא בעברית אז עדיף שהוא יהיה מאוחסן בישראל. אבל, מניסיון אישי אני יכולה לספר לכם שהמגזין שלי ועוד מספר אתרים שלי שבניתי בעברית ומיועדים לקהל הישראלי, תחילה היו מאוחסנים בישראל ולאחר מכן העברתי אותם לבלוהוסט ולא היה שום שינוי בכמות התנועה לאתר ממנוע החיפוש של גוגל.

אני מניחה שאם האתר שלי היה עוסק בתחומים מאוד תחרותיים בישראל, כמו למשל הובלות או מלונות, יתכן וזה היה יכול טיפה להקשות על הקידום, אבל בינינו, לא קריטי. בנוסף, זיכרו שתמיד אפשר להעביר את האתר לאיחסון אחר.

בכל אופן הכנתי לכם פה טיפ חשוב – כדי לתת יתרון לאתר שלכם ולשפר את מהירות האתר, אחד הדברים החשובים ביותר בקידום אתרים אורגני ויצירת חוויית משתמש אופטימלית, ממליצה לכם להתקין את התוסף הזה באתר שלכם!

רכישת איחסון לאתר בבלוהוסט – שורה תחתונה,

אין על בלוהוסט! אחלה שירות במחירים תחרותיים בשוק העולמי ובטח בהשוואה למחירים בארץ. המערכת שפיתחו בלוהוסט מאוד נוחה לשימוש וניהול אתרים במיוחד לכל מי שרק מתחיל ואין לו ניסיון בהקמת אתרים. אני משתמשת בשירותי איחסון האתרים של בלוהוסט משנת 2017 ואני מאוד מרוצה ולכן ממליצה על השירות המעולה שלהם. אתם 5 דקות רחוקים מהקמת האתר הראשון שלהם, אז למה אתם מחכים?

לחצו כאן כדי להגיע לעמוד הבית של בלוהוסט ולהתחיל לבנות את האתר הראשון שלכם!

bluehost best hosting to creating a website

יש לכם שאלה? שתפו אותי בתגובות למטה ואשמח לעזור.

בהצלחה!

 

כתבות נוספות שיעניינו אותך

קורס אטסי אונליין – איך להקים ולקדם חנות אטסי

איך לפתוח בלוג ולהרוויח כסף באינטרנט

אתרי אופנה ששולחים לישראל

רוצות לקרוא עוד? הירשמו לניוזלטר – לחצו כאן

אהבתם/ן? שתפו ברשת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

my vibes by yanna berman

ברוכות הבאות למגזין מיי וייבס! למידע נוסף אודות המגזין לחצו כאן»

FOLLOW MY VIBES
הרשמה לניוזלטר
דילוג לתוכן