dates-cake-recipe

עוגת תמרים בחושה ואוורירית – מתכון קל וטעים!

עוגת תמרים מתכון מנצח

תמרים הינו אחד הפירות המזינים והאהובים בארץ! מה שהופך את עוגת התמרים הזאת לאחת העוגות האהובות גם עלי! עוגת תמרים בחושה קלה להכנה, ממש כמו כל עוגה בחושה אחרת, אך ההבדל היחיד הוא שצריך להוסיף תמרים.

במתכון הזה אני אוהבת להשתמש הן בממרח תמרים והן בתמרים קצוצים דק, כך למעשה מתקבל מרקם מעניין יותר של עוגה בחושה ובה חתיכות קטנות וטעימות של תמרים. למי שלא אוהב את המרקם של התמרים, יכול פשוט להשתמש רק בממרח תמרים, כך שלא יהיו חתיכות של תמרים ועוגת התמרים תהיה במרקם אחיד.

אל מתכון עוגת תמרים זו ניתן להוסיף עם אגוזי מלך, מה שמוסיף קראנצ'יות נהדרת לעוגה. כמו כן, כדי להפוך אותה ליותר דביקה ניתן להוסיף סירופ מתוק כמו למשל מייפל, סילאן, קרם קרמל נוזלי, דבש וכדומה.

מה צריך כדי להכין עוגת תמרים בחושה אוורירית ומפנקת?

dates-cake-recipe
עוגת תמרים בחושה, (צילום: Depositphotos)

מה שאני כל כך אוהבת במתכון הזה הוא שממש קל להכין אותו. אני כבר זוכרת את המתכון הבסיסי של עוגת השוקולד שלי בעל פה, וכל מה שאני עושה הוא פשוט להחליף את הקקאו בממרח התמרים והתמרים הקצוצים. למעשה, את המתכון הזה אפשר להתאים לכל הרבה טעמים של עוגות בחושות. עם אותו המתכון ניתן להכין בהתאמה גם עוגת גזר בחושה, עוגת שוקולד בחושה, עוגת וניל בחושה או כל עוגה בחושה שאתם אוהבים.

להלן רשימת המצרכים שצריך כדי להכין עוגת תמרים בחושה:

  • 3 ביצים, גדולות
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס סוכר או סוכר חום
  • 2 כוסות קמח לבן תופח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם ממרח תמרים
  • 10 תמרים, קצוצים דק
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונאלי)
  • מים לפי צורך

איך להכין עוגת תמרים בחושה מפנקת?

כדי להכין את עוגת התמרים המפנקת הזאת, עקבו אחר הוראות ההכנה הבאות:

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה, לשים את הביצים, סוכר, שמן ווניל, ולערבב היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מקרם אחיד.
  3. להוסיף את ממרח התמרים, את התמרים הקצוצים והאגוזים ולערבב.
  4. להוסיף את כוסות הקמח בהדרגה ולהמשיך לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. ניתן להוסיף מספר כפות מים אם צריך.
  6. למזוג את הבלילה לתוך תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ. ניתן לשמן את התבנית קלות עם חמאה או שמן, או פשוט לרפד אותה עם נייר אפייה גדול.
  7. לשפוך את הבלילה לתוך תבנית האפייה ולאפות כ-40 דקות או עד שנועצים קיסם והוא יוצא נקי.
  8. להוציא מהתנור ולהניח בצד להתקררות.
  9. לפרוס ולהגיש במנות אישיות. לפני ההגשה ניתן לפזר אבקת סוכר מעל ולהגיש עם כדור גלידה וניל טעים ומפנק!

בתאבון!

באיזה תמרים הכי טוב להשתמש להכנת העוגה?

best dates for dates cake
תמרים לעוגת תמרים בחושה, (צילום: VD Photography)

בגדול, כל סוג של תמר יעבוד במתכון הזה אבל אני הכי אוהבת להשתמש בתמרי מג'הול. הם גדולים, רכים וטעימים במיוחד!

איך אפשר להכין את עוגת תמרים בחושה חלבית?

כדי להכין את המתכון הזה בגרסה החלבית, ניתן להחליף את כוס השמן ב-200 גרם חמאה. מומלץ לשמור את החמאה כשעה מחוץ למקרר לפני הכנה כדי שיהיה יותר קל לערבב אותה. אם לא הספקתם לא נורא, חממו את החמאה, חתוכה לקוביות, כ-30 דקות במיקרוגל והוסיפו את החמאה להכנת העוגה במקום השמן. ההבדל בין עוגות בחושות עם שמן ועוגות בחושות עם חמאה הוא שעוגות בחושות שנעשו עם חמאה בדרך כלל יהיו יותר אווריריות. אם מכינים עם חמאה, חשוב לשים לא לייבש את העוגה יותר מידי ולהוציא אותה בזמן, אחרת זמן אפייה יותר ממה שנדרש עד שהיא מוכנה עלול טיפה לייבש אותה.

איך לשמור עוגת תמרים בחושה?

אני אוהבת לשמור את העוגות הבחושות שלי על השיש במטבח בתוך מגש עם מכסה מפלסטיק איכותי, למשל כמו המגש הזה שלפניכם.

cake storage tray
מגש איחסון לעוגה, לרכישה באתר AMAZON לחצו כאן>

אם הוספתם קצפת או קרם שמנת מעל העוגה, יש לשמור אותה במקרר אחרת היא תתקלקל.

כמה זמן העוגה נשמרת?

עוגת תמרים בחושה כמו במתכון לעיל, יכולה להישמר על השיש מאוחסנת בתוך כלי אטום למשך כשבוע ימים.

מתכונים טעימים נוספים שתאהבו

פאי תפוחים מתכון קל וטעים בטירוף

מוס פיסטוק עשיר בביצת שוקולד – הקינוח המושלם!

תבשיל קינואה מקסיקני עם שעועית, תירס וסלסת עגבניות

דים סאם פטריות וקרם כמהין צמחוני

 

dates-cake-recipe

עוגת תמרים בחושה

אוורירית ומפנקת שכולם אוהבים!
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course Dessert
Cuisine Mediterranean
Servings 8

Ingredients
  

  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס שמן קנולה אפשר להחליף עם 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר לבן או חום
  • 2 כוסות קמח לבן תופח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200  גרם ממרח תמרים
  • 10 תמרים קצוצים דק
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • מים במידת בצורך

Instructions
 

  • לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
  • בקערה גדולה, לשים את הביצים, סוכר, שמן ווניל, ולערבב היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מקרם אחיד.
  • להוסיף את ממרח התמרים, את התמרים הקצוצים והאגוזים ולערבב.
  • להוסיף את כוסות הקמח בהדרגה ולהמשיך לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
  • ניתן להוסיף מספר כפות מים אם צריך.
  • למזוג את הבלילה לתוך תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ. ניתן לשמן את התבנית קלות עם חמאה או שמן, או פשוט לרפד אותה עם נייר אפייה גדול.
  • לשפוך את הבלילה לתוך תבנית האפייה ולאפות כ-40 דקות או עד שנועצים קיסם והוא יוצא נקי.
  • להוציא מהתנור ולהניח בצד להתקררות.
  • לפרוס ולהגיש במנות אישיות. לפני ההגשה ניתן לפזר אבקת סוכר מעל ולהגיש עם כדור גלידה וניל טעים ומפנק!
Keyword עוגה בחושה, עוגת שיש, עוגת תמרים

 

אהבתם/ן? שתפו ברשת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Recipe Rating




my vibes by yanna berman

ברוכות הבאות למגזין מיי וייבס! למידע נוסף אודות המגזין לחצו כאן»

FOLLOW MY VIBES
הרשמה לניוזלטר
דילוג לתוכן