Mediterranean-Quinoa-salad-ingredients-4

סלט קינואה מתכון בסגנון ים תיכוני

סלט קינואה מרענן עם גרגרי חומוס, צנוברים, זיתי קלמטה, עגבניות שרי ועוד – מתכון צמחוני

אם אתם מחפשים מתכון לסלט קליל, בריא ומזין – המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם! סלט קינואה הינו בסיס נהדר לכל ארוחה. הוא קל להכנה וניתן להוסיף מגוון תוספות שונות שיהפכו כל סלט לשונה ומיוחד.

הקינואה מכילה חלבון צמחי איכותי וניתן להכין סלטי קינואה עם גבינות, עוף, דגים, וכן טבעוניים וצמחוניים. מה שהופך אותם לאהובים במיוחד.

במתכון שלפניכם, סלט קינואה בסגנון ים תיכוני עם עגבניות שרי, גרגרי חומוס, זיתי קלמטה ועוד חומרי גלם טעימים שללא ספק יהפכו את הסלט הזה לסלט החדש בתפריט היומי שלכם!

Mediterranean-Quinoa-salad-bowl-3
(צילום: My Vibes)

אילו חומרי גלם צריך כדי להכין את סלט הקינואה המרענן הזה?

https://www.myvibes.co.il/chocolate-bowl-and-pistachio-mousse/
חומרי גלם לסלט (צילום: My Vibes)
Mediterranean-Quinoa-salad-ingredients-2
אילו חומרי גלם צריך כדי להכין את סלט הקינואה המרענן הזה? (צילום: My Vibes)

להלן רשימת חומרי הגלם להכנת סלט קינואה ים תיכוני לכ-2 מנות:

  • 1/2 כוס קינואה מבושלת
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים מוכנים לאכילה
  • 7-10 זיתי קלמטה
  • 1/2 כוס עגבניות שרי
  • 1 מלפפון בינוני
  • 1/4 בצל סגול
  • 1/4 כוס צנוברים קלויים
  • פטרוזיליה קצוצה
  • כוסברה קצוצה

חומרי גלם לרוטב:

  • 3 כפיות שמן זית איכותי
  • מיץ מלימון 1 סחוט טרי
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • מלח ופלפל לפי טעם

איך להכין סלט קינואה טעים?

Mediterranean-Quinoa-salad-ingredients-3
איך להכין סלט קינואה טעים? (צילום: My Vibes)

מה שכל כך כיף במתכון הזה שהוא קל ומהיר להכנה! להלן השלבים להכנת סלט קינואה טעים ומזין:

  1. לבשל את הקינואה בסיר קטן נפרד, להעביר לקערה ולתת לה להתקרר בצד.
  2. לבשל את גרגרי החומוס מספר דקות במים רותחים במקרה שבו הינם קפואים, לפי הוראות היצרן על גבי האריזה. אופציה נוספת היא להשתמש בגרגרי חומוס משומרים.
  3. לחתוך את הירקות לגודל שאוהבים. עגבניות וזיתים לחצאים, מלפפונים ובצץ לקוביות ולקצוץ את העלים הירוקים.
  4. לקלות את הצנוברים על מחבת במשך מספר דקות תוך כדי ערבוב.
  5. בקערה קטנה, לערבב את כל המרכיבים של הרוטב לסלט.
  6. בקערה גדולה לערבב את הקינואה עם כל הירקות הקצוצים, גרגרי החומוס והצנוברים.
  7. להוסיף את הרוטב ולערבב.
  8. בתאבון!
Mediterranean-Quinoa-salad-bowl-5
(צילום: My Vibes)
Mediterranean-Quinoa-salad-bowl-4
(צילום: My Vibes)

טיפ לשדרוג סלט קינואה – גרגרי חומוס קריספיים

Crispy-Roasted-Chickpeas
טיפ לשדרוג סלט קינואה – גרגרי חומוס קריספיים (צילום: My Vibes)

אם אתם אוהבים מרקמים קריספיים, טיפ שיכול לשדרג לכם את סלט הקינואה שלכם הוא לקלות את גרגרי החומוס מספר דקות בתנור עד להזהבה.

איך להכין גרגרי חומוס קריספיים בתנור?

Crispy-Roasted-Chickpeas
גרגרי חומוס בתנור (צילום: My Vibes)

כדי להכין גרגרי חומוס קרספיים יש לקלות את גרגרי החומוס המבושלים בתנור למשך כ-15 עד 25 דקות.

הוראות הכנה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות.
  2. לייבש את גרגרי החומוס עם נייר סופג.
  3. על מגש אפיה להניח נייר אפייה ולפזר את גרגרי החומוס על נייר האפייה.
  4. לפזר באופן שווה שמן זית ומלח ים מעל גרגרי החומוס.
  5. להכניס לתנור לכ-15 דקות או עד להזהבה מלאה של גרגרי החומוס.
  6. להוסיף לסלט ולערבב!
Mediterranean-Quinoa-salad-ingredients-4
סלט קינואה עם גרגרי חומוס קלויים (צילום: My Vibes)

תוספות מומלצות נוספות לסלט קינואה

יש המון דרכים להכין סלט קינואה. ניתן להוסיף מגוון תוספות טעימות או להחליף חלק מהתוספות בסלט למאכלים שאוהבים יותר.

להלן מספר תוספות מעניינות לסלט הקינואה שלכם:

  • קוביות חציל או זוקיני קלויים בתנור – לא אוהבים עגבניות? אתם לא לבד, ניתן להחליף את העגבניות או להוסיף למנה קוביות חציל או קישוא קלויים בתנור!
  • אגוזים – קיים מגוון רחב של אגוזים ואת רובם ניתן להוסיף לסלט הקינואה. תוכלו להוסיף כל סוג של אגוזים וגרעינים שאתם אוהבים ובניהם: שקדים, גרעיני חמניות, פקאנים, אזוגי מלך, קשיו ועוד. ניתן לקלות אותם לפני לקבלת מרקם קריספי וכן ניתן לאכול אותם במצב הטבעי שלהם.
  • עדשים שחורות/ירוקות – קטניות עשירות בחלבונים, אופציה להוספה לסלט הקינואה או להחלפה בגרגרי החומוס. טיפ קטן – מומלץ להשתמש בעדשים שחורות שזמן ההכנה שלהם הוא קצר יותר, כ-20 עד 30 דקות ללא צורך בהשרייה.
  • זיתים שחורים – לא אוהבים זיתי קלמטה? נסו זיתים שחורים או זיתים סורים ירוקים.
  • עלים ירוקים – ניתן להחליף את הפטרוזיליה והכוסברה בעלי נענע קצוצים, בזיליקום, עלי רוקט או תרד.
  • אבוקדו – תוספת טעימה במיוחד לכל סלט של קינואה!
  • ביצה קשה – אופציה נוספת לחלבון שניתן להוסיף לסלט.
  • גבינות – אם בא לכם לשדרג ולהוסיף גבינה לסלט שלכם, ניתן לפורר גבינת פטה מעל הסלט ולערבב או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים.
  • חזה עוף פרוס או טופו – תוספת מושלמת לסלט קינואה.
  • פטריות מטוגנות – קיים מגוון רחב של פטריות, ניתן לקנות את סוג הפטריות שאוהבים, להקפיץ אותן במחבת ולהוסיף לסלט הקינואה.

טיפים נוספים להגשת סלט קינואה בארוחה

סלט קינואה הוא ללא ספק סלט מיוחד. ניתן להגיש סלטי קינואה חמים, קרים או בטמפרטורת החדר. מומלץ להתאים תוספות חמות או קרות לסלט וליהנות מסלט ורסטילי שמתאים לארוחת בוקר בריאה, ארוחת צהריים מזינה, או תוספת מעולה לארוחת הערב שלכם.

טיפ נוסף הוא להשתמש בסלט הקינואה להכנת ארוחות צהריים מוכנות לקחת איתכם ללימודים או לעבודה. מאחר ואת סלט הקינואה ניתן לאכול חם וקר, ניתן בקלות להכין ארוחות לקחת איתכם על בסיס קינואה.

כמה זמן ניתן לשמור סלט קינואה במקרר?

סלט של קינואה עם כל התוספות יכול להישמר במקרר בין יומיים לחמישי ימים. תוספות של אבוקדו/גבינות מסויימות וכדומה מומלץ לשמור בנפרד מהסלט שכן נשמרים פרק זמן קצר יותר.

כדי להאריך את אורך חיי המדף של הקינואה המבושלת שלכם במקרר, מומלץ לשמור את הקינואה בכלי אטום בנפרד, ולהוסיף את התוספות שאתם אוהבים ממש לפני ההגשה.

Mediterranean-Quinoa-salad-bowl
סלט בריאות של קינואה (צילום: My Vibes)

כתבות נוספות שיעניינו אותך

מוס פיסטוק עשיר בביצת שוקולד – הקינוח המושלם!

דיאטת שייקים – כך תרדו במשקל בכיף

מסכה טבעית לפנים – כך תכיני מסכת אבוקדו ביתית בעצמך

אתרי איפור ששולחים לישראל – מוצרי פארם אונליין

אהבתם/ן? שתפו ברשת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

my vibes by yanna berman

ברוכות הבאות למגזין מיי וייבס! למידע נוסף אודות המגזין לחצו כאן»

FOLLOW MY VIBES
הרשמה לניוזלטר
דילוג לתוכן