מתכון לפאי רועים בשרי
אל פאי הרועים נחשפתי לראשונה שגרתי בלונדון. מאוד אהבתי את המרקם הנימוח והשילוב המנצח בין תפוחי אדמה ובשר, שכן הם פחמימה וחלבון. מקורו של פאי הרועים הוא באנגליה בהמאה ה-18 והוא נחשב למנה עממית וקלה להכנה. יש שקוראים לו "קוטג' פאי", פאי הבית.
בזמנו, הפאי הוכן משאריות של תפוחי אדמה מבושלים ותבשילי בשר שונים. כיום פאי הרועים נחשב למנה אהובה, ורבים משקיעים בהכנתו ומשתמשים במיטב חומרי הגלם שנבחרים בקפידה, שכן אין זכר לשאריות.
מהו למעשה פאי רועים?

זהו בעצם תבשיל אותו מסדרים בשכבות, כאשר השכבה התחתונה הינה הבשר והעליונה היא הפירה. פאי רועים מוצלח שנאפה בתנור הוא למעשה שילוב מנצח של טעמי תבשיל הבשר העשיר והמרקם העדין של הפירה.
אילו מצרכים צריך כדי להכין פאי רועים?
מתכון לפאי רועים קלאסי
מצרכים:
5 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
4-5 כפות שמן זית
5 שיני שום קלופות
2 בצלים קצוצים
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
2 ענפי סלרי ללא העלים קצוצים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 כוס אפונה מבושלת או קפואה
2 כפיות מלח
3 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות פלפל שחור
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית כורכום
1 כפית סוכר
טימין
כיצד להכין את פאי הרועים הטעים הזה?

פירה – אופן הכנה:
- מניחים את תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים לרבעים בסיר בגודל בינוני וממלאים במים עד לכיסוי תפוחי האדמה.
- מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה, כ-20 דקות.
- מורידים מהאש ומסננים את המים.
- מרסקים את תפוחי האדמה לפירה ביחד עם 3-4 כפות מהנוזל שבו תפוחי האדמה התבשלו.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.
תבשיל בשר – אופן הכנה:
- בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מחממים 4-5 כפות שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שישנה את צבעו תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את השום קצוץ, קוביות הגזר, אפונה, ענפי הסלרי הקצוצים, שאר התבלינים ואת רסק העגבניות.
- מבשלים ובוחשים מידי פעם כ-14 דק עד שרוב הנוזלים יצטמצמו.
הרכבת פאי הרועים ואפייה – הוראות הכנה:
- מסדרים את תערובת הבשר שהתקררה מעט, בתוך תבנית מלבנית.
- מניחים מעל תערובת הבשר את הפירה בשכבה ומשטיחים עד לקבלת שכבה אחידה לאורך התבנית.
- מפזרים מעט טימין על שכבת הפירה. כמו כן ניתן לפזר מעט פפריקה.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות במשך 30 דקות.
- לחתוך לפרוסות ולהגיש במנות אישיות.
בתאבון!
כתבות נוספות שיעניינו אותך
תבשיל קינואה מקסיקני עם שעועית, תירס וסלסת עגבניות
סלט קינואה מתכון בסגנון ים תיכוני
מוס פיסטוק עשיר בביצת שוקולד – הקינוח המושלם!

פאי רועים מתכון
Ingredients
- 5 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
- 4-5 כפות שמן זית
- 5 שיני שום קלופות
- 2 בצלים קצוצים
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 ענפי סלרי ללא העלים קצוצים
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 כוס אפונה מבושלת או קפואה
- 2 כפיות מלח
- 3 כפיות פפריקה מתוקה
- 2 כפיות פלפל שחור
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית סוכר
- טימין, לפי טעם
Instructions
פירה – אופן הכנה:
- מניחים את תפוחי האדמה הקלופים והחתוכים לרבעים בסיר בגודל בינוני וממלאים במים עד לכיסוי תפוחי האדמה.
- מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה, כ-20 דקות.
- מורידים מהאש ומסננים את המים.
- מרסקים את תפוחי האדמה לפירה ביחד עם 3-4 כפות מהנוזל שבו תפוחי האדמה התבשלו.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.
תבשיל בשר – אופן הכנה:
- בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מחממים 4-5 כפות שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שישנה את צבעו תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את השום קצוץ, קוביות הגזר, אפונה, ענפי הסלרי הקצוצים, שאר התבלינים ואת רסק העגבניות.
- מבשלים ובוחשים מידי פעם כ-14 דק עד שרוב הנוזלים יצטמצמו.
הרכבת פאי הרועים ואפייה – הוראות הכנה:
- מסדרים את תערובת הבשר שהתקררה מעט, בתוך תבנית מלבנית.
- מניחים מעל תערובת הבשר את הפירה בשכבה ומשטיחים עד לקבלת שכבה אחידה לאורך התבנית.
- מפזרים מעט טימין על שכבת הפירה. כמו כן ניתן לפזר מעט פפריקה.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות במשך 30 דקות.
- לחתוך לפרוסות ולהגיש במנות אישיות.