Go Back
dates-cake-recipe

עוגת תמרים בחושה

אוורירית ומפנקת שכולם אוהבים!
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Course Dessert
Cuisine Mediterranean
Servings 8

Ingredients
  

  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס שמן קנולה אפשר להחליף עם 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר לבן או חום
  • 2 כוסות קמח לבן תופח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200  גרם ממרח תמרים
  • 10 תמרים קצוצים דק
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • מים במידת בצורך

Instructions
 

  • לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
  • בקערה גדולה, לשים את הביצים, סוכר, שמן ווניל, ולערבב היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מקרם אחיד.
  • להוסיף את ממרח התמרים, את התמרים הקצוצים והאגוזים ולערבב.
  • להוסיף את כוסות הקמח בהדרגה ולהמשיך לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
  • ניתן להוסיף מספר כפות מים אם צריך.
  • למזוג את הבלילה לתוך תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ. ניתן לשמן את התבנית קלות עם חמאה או שמן, או פשוט לרפד אותה עם נייר אפייה גדול.
  • לשפוך את הבלילה לתוך תבנית האפייה ולאפות כ-40 דקות או עד שנועצים קיסם והוא יוצא נקי.
  • להוציא מהתנור ולהניח בצד להתקררות.
  • לפרוס ולהגיש במנות אישיות. לפני ההגשה ניתן לפזר אבקת סוכר מעל ולהגיש עם כדור גלידה וניל טעים ומפנק!
Keyword עוגה בחושה, עוגת שיש, עוגת תמרים