כדורי קוקוס מצופים שוקולד
באונטי הינו אחד החטיפים המתוקים הפופולאריים בעולם. מדובר בממתק שעשוי מקוקוס טחון מצופה שוקולד טעים ואיכותי. אם הגעתם למתכון הזה כנראה שאתם נמנים עם אותה קבוצת חובבי הקוקוס, פרי אקזוטי עם טעם וניחוח שאי אפשר לפספס! בכתבה שלפניכם, מתכון קל ומהיר של כדורי קוקוס ושוקולד. אלו למעשה כדורי קוקוס ללא אפייה שמורכבים רק מ-3 חומרי גלם!
את אותו המתכון ניתן גם להכין בגרסת הפרווה, כך שבמקום כדורי קוקוס עם חלב מרוכז יתקבלו כדורי קוקוס טבעוניים טעימים להפליא!
כדורי קוקוס מצופים שוקולד היא מנה מושלמת לאירוח או סתם אם בא לכם להתפנק בקינוח עשיר וטעים שיהיה זמין בבית. מה שכל כך כיף במתכון הוא שממש קל להכין אותו וכל מה שצריך הם המרכיבים הבאים.
אילו מצרכים צריך כדי להכין כדורי קוקוס ושוקולד?
כפי שציינתי לעיל, כדורי הקוקוס המושלמים האלו מורכבים אך ורק מ-3 מצרכים! להלן הרשימה:
- קוקוס טחון – ניתן לרכוש קוקוס טחון ללא סוכר למי שמעדיף קינוח פחות מתוק ויותר בריא, אך גם קוקוס טחון רגיל יעבוד מצויין. כמות: 200 גרם.
- חלב מרוכז – חלב מרוכז הוא למעשה חלב שעבר תהליך בישול כדי להוציא ממנו את כל המים, כאשר לרוב הוא גם ממותק. ניתן לרכוש חלב מרוכז בקופסאות שימורים ממגוון מותגים. כמות: 200 גרם.
- שוקולד איכותי – אני ממש אוהבת להשתמש בשוקולד מריר כדי להכין את כדורי הקוקוס האלה. אך כל אחד יכול לבחור את השוקולד לפי טעמו האישי, כך שניתן לצפות את כדורי הקוקוס בשוקולד חלב, שוקולד לבן או אפילו שוקולד רובי שהוא ורוד. לא משנה איזה שוקולד תבחרו, חשוב לקנות שוקולד איכותי שכן, המנה מורכבת ממספר מצומצם של מרכיבים כאשר לשוקולד יש תפקיד מרכזי וכדי להגיע לתוצאות מיטביות חשוב להשתמש במרכיבים איכותיים. כמות: 200 גרם.
איך להכין כדורי קוקוס מצופים שוקולד?
כדי להכין את כדורי הקוקוס המופלאים האלה עקבו אחר ההוראות הבאות:
- בקערה קטנה, ערבבו היטב את הקוקוס הטחון עם החלב המרוכז על לקבלת תערובת אחידה.
2. בעזרת הידיים הכינו כדורים מהעיסה והניחו את הכדורים על מגש או צלחת. הכניסו את כדורי הקוקוס להקפאה לכ-15 דקות כדי שיתייצבו.
3. בינתיים, חממו את השוקולד בקערת אלומיניום מעל סיר קטן עם מים על אש נמוכה. ערבבו תוך כדי החימום עד שהשוקולד נמס במלואו. סיגרו את האש, והניחו את קערת השוקולד הנמס על משטח העבודה.
4. הוציאו את כדורי הקוקוס מהמקפיא, טבלו את כדורי הקוקוס בשוקולד עד לציפוי מלא של הכדורים והניחו על נייר אפייה על גבי מגש. תוכלו להיעזר במזלג או בכלים מיוחדים כמו אלה כדי לטבול את כדורי הקוקוס.
5. ניתן לקשט את הכדורים במעט קוקוס טחון מעל לפני שהשוקולד מתקשה.
6. הכניסו את כדורי הקוקוס המצופים בשוקולד למקרר לכ-30 דקות לפני ההגשה כדי לאפשר לשוקולד להתקשות.
7. הגישו בצלחת מהודרת ובתאבון!
איך להפוך את כדורי הקוקוס האלה לכדורי קוקוס טבעוניים?
תוכלו להכין את הגרסה הטבעונית של המתכון הזה על ידי החלפת החלב המרוכז במנה עם קרם קוקוס (כמות זהה לכמות של החלב המרוכז), 3 כפות מייפל איכותי וכפית אחת של וניל לחיזוק המתיקות. הוראות ההכנה זהות.
טיפים להכנת כדורי קוקוס ושוקולד מושלמים
יש מספר דברים שיכולים לעזור לכם להכין את כדורי הקוקוס המושלמים וכן להקל על העבודה.
השתמשו ברשת קירור לציפוי המושלם
רשת קירור היא למעשה רשת שעליה ניתן להניח את כדורי הקוקוס המצופים אחרי שמוציאים אותם מהשוקולד, כך השוקולד שממשיך לנזול מהכדור דרך הרשת לא יצטבר בתחתית כדורי הקוקוס.
הקפידו על שוקולד איכותי
חשוב להשתמש בשוקולד איכותי, במיוחד אם מכינים את כדורי הקוקוס והשוקולד בגרסה הטבעונית. לשוקולד יש נוכחות והוא נותן הרבה טעם למנה. כמו כן, חשוב להמיס את השוקולד כראוי כדי לקבל ציפוי חלק ואחיד של השוקולד.
איך לאחסן כדורי קוקוס מצופים שוקולד?
מומלץ לשמור את כדורי הקוקוס שלכם בכלי אטום במקרר או על השיש בימי החורף הקרים. אני אוהבת להשתמש בכלי איחסון מזכוכית כמו אלה שגם מתאימים להגשה ישירות לשולחן.
בתאבון!
מתכונים קלים נוספים שתאהבו
מוס פיסטוק עשיר בביצת שוקולד – הקינוח המושלם!
פאי תפוחים מתכון קל וטעים בטירוף
עוגת תמרים בחושה ואוורירית – מתכון קל וטעים!
באונטי ביתי – כדורי קוקוס ושוקולד מפנקים!
Ingredients
- 200 גרם קוקוס טחון
- 200 גרם חלב מרוכז
- 200 גרם שוקולד מריר
Instructions
- בקערה קטנה, ערבבו היטב את הקוקוס הטחון עם החלב המרוכז על לקבלת תערובת אחידה.
- בעזרת הידיים הכינו כדורים מהעיסה והניחו את הכדורים על מגש או צלחת. הכניסו את כדורי הקוקוס להקפאה לכ-15 דקות כדי שיתייצבו.
- בינתיים, חממו את השוקולד בקערת אלומיניום מעל סיר קטן עם מים על אש נמוכה. ערבבו תוך כדי החימום עד שהשוקולד נמס במלואו. סיגרו את האש, והניחו את קערת השוקולד הנמס על משטח העבודה.
- הוציאו את כדורי הקוקוס מהמקפיא, טבלו את כדורי הקוקוס בשוקולד עד לציפוי מלא של הכדורים והניחו על נייר אפייה על גבי מגש. תוכלו להיעזר במזלג או בכלים מיוחדים כדי לטבול את כדורי הקוקוס.
- ניתן לקשט את הכדורים במעט קוקוס טחון מעל לפני שהשוקולד מתקשה.
- הכניסו את כדורי הקוקוס המצופים בשוקולד למקרר לכ-30 דקות לפני ההגשה כדי לאפשר לשוקולד להתקשות.
- הגישו בצלחת מהודרת ובתאבון!