eating-liver-during-pregnancy

אכילת כבד בהריון – מותר או אסור?

האם מותר לאכול כבד בהריון?

אם הינך בהריון וכבד הינו אחד המאכלים האהובים עליך, וודאי את שואלת את עצמך האם אפשר לאכול כבד בהריון.

קיימים מגוון סוגים של מאכלים שעשויים מכבד, ביניהם כבד מטוגן, כבד קצוץ, מעורב ירושלמי, כבד אווז, ועוד!

באופן כללי כבד נחשב למאכל בריא שכן עתיר בויטמינים, מינרלים וחלבון. אך אינו מומלץ לאכילה על בסיס יומיומי.

מה לגבי אכילת כבד בתקופת ההריון – מומלץ?

לאכילת כבד בהריון יש הרבה יתרונות אך יכולים להיות גם הרבה חסרונות. משרד הבריאות אינו אוסר באופן מוחלט על אכילת כבד בהריון, כל עוד מבושל היטב. אך חשוב לדעת את היתרונות וגם את החסרונות שלפניך אם את בהריון.

יתרונות באכילת כבד לנשים בהריון

כבד מכיל הרבה ויטמינים ומינרלים חשובים, כגון:

  • ברזל
  • ויטמין A
  • חלבון
  • חומצה פולית

חלבון וחומצה פולית הינם בעלי חשיבות גבוהה להתפתחות העובר אצל נשים בהריון. ברזל חשוב בהריון שכן, נפח הדם של נשים עולה משמעותית בתקופת ההריון. ויטמין A הוא המרכיב שעלול ליצור בעיות בהריון.

חסרונות אכילת כבד לנשים בהריון

כבד מכיל כמות גבוה של ויטמין A מן החי ורטינול (סוג של ויטמין A). בנוסף לכבד, ויטמין A מן החי נמצא גם במאכלים כמו ביצים וחלב. אכילת יתר של ויטמין A מן החי עלולה לפגוע בהתפתחות התינוק במהלך ההריון, בדגש על שלושת חודשי ההריון הראשונים.

לפי מידע שפורסם באתר משרד הבריאות, אכילת בשר לנשים בהריון מותרת בתנאי שהבשר בושל כראוי. בנוסף לכך, יש להימנע מאכילת מאכלים שאינם עוברים תהליך בישול, כמו פאטה כבד. ממילים אחרות, ניתן לאכול כבד כל עוד הינו בושל כראוי.

אישה בהריון שצורכת כבד שאינו בושל כראוי, חושפת את עצמה לסכנות שעלולות לפגוע בה ובתינוק שמתפתח. אכילת מאכלים כמו פאטה כבד, שאינם מבושלים כראוי, עלולים לגרום לרעלת הריון.

כמה כבד מותר לאכול בהריון?

אף ארגון בריאות לא הצהיר באופן מדוייק מהי כמות הכבד המומלצת לצריכה בתקופת ההריון. לכן, מומלץ להפעיל שיקול דעת וכן להתייעץ עם הרופא המלווה שידריך בנושא בהתאם למצב הבריאותי האישי.

ההחלטה הבטוחה ביותר תהיה כמובן להימנע מאכילת כבד בזמן ההריון, שכן קיים מגוון רחב של בשר אחר אותו ניתן לצרוך בבטחה בתקופה רגישה זו.

אם הרופא המלווה שלך לא הנחה אחרת, ואת לא יכולה לוותר על מאכל הכבד האהוב עליך, כמות בגבול הבטוח יכולה להיות עד כפעמיים בחודש של אכילת כבד בהריון. כמובן שחשוב לשים לב כי הכבד מטופל ומבושל כראוי לפני אכילתו בהריון.

is-it-safe-to-eat-liver-during-pregnancy
כבד עוף מוקפץ עם ירקות שורש

מאכלי כבד נפוצים:

  • כבד אווז צלוי
  • כבד עוף מטוגן
  • כבד קצוץ
  • פאטה כבד
  • נקנקיות שמכילות כבד
  • סיגרים עם כבד
  • מעורב ירושלמי עם כבד

אכילת כבד לנשים בהריון – לסיכום,

כבד עשיר בויטמינים אך מכיל כמות גבוה של ויטמין A, שצריכתו עלולה לפגוע בעובר בתקופת ההריון. לפי משרד הבריאות ניתן לאכול בשר שבושל כראוי. אך אם יש חשש מומלץ להיוועץ עם רופא מטפל או דיאטנית מומחית לקבלת מידע מותאם אישית. כדי להיות על הצד הבטוח ולהימנע מסיכונים, עדיף לא לאכול כבד בתקופת ההריון.

כתבות נוספות שיעניינו אותך

ירידה במשקל בהריון: מה חשוב לדעת

האם מותר לאכול סויה בהריון?

יוגה בהריון – אלו תרגילים אסורים ואלו מותרים?

תיק לחדר לידה – מה לקחת לחדר לידה?

אהבתם/ן? שתפו ברשת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

my vibes by yanna berman

ברוכות הבאות למגזין מיי וייבס! למידע נוסף אודות המגזין לחצו כאן»

FOLLOW MY VIBES
הרשמה לניוזלטר
דילוג לתוכן