סלט כרובית חיה מתכון
סלט כרובית חיה הינו אחד הסלטים המרעננים שתתקלו בהם. הרבה לא יודעים אבל אפשר לאכול כרובית כשהיא לא מבושלת, והאמת היא שזה ממש טעים!
למעשה בסלט כרובית חיה, הכרובית לא עוברת תהליך של בישול כלל, מה ששומר על מרקמה הקראנצ'י – והופך את הסלט הזה לתענוג אמיתי.

את סלט הכרובית החיה, המכונה גם בשם טאבולה כרובית, ניתן להכין במספר דרכים. לרוב המרכיבים בסלט, בנוסף לכרובית החיה, כוללים גם מגוון עשבים, בצל ירוק או סגול, אגוזים למיניהם וניתן להוסיף גם פלפל חריף קצוץ לאוהבי המנות הפיקנטיות.
הסלט מצויין כתוספת לארוחת צהריים או ארוחת ערב. אופציה נהדרת לסלט קליל ומרענן שיקפיץ לכם את הארוחה.
אילו ירקות צריך כדי להכין סלט כרובית חיה מושלם?

מצרכים:
1 כרובית בינונית וטריה
1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
1 צרור כוסברה, קצוץ דק
½ כוס שקדים קצוצים
1/3 כוס פקאנים מסוכרים, קצוצים (ניתן להחליף בכל אגוז אחר שאתם אוהבים כמו קשיו, סומסום וכדומה)
1 לימון, סחוט
3 כפות שמן זית
1 כפית חומץ
מלח ופלפל לפי טעם
½ כוס חמוציות או צימוקים (אופציונאלי)
איך להכין סלט כרובית חיה מרענן בקלות?
מה שאני ממש אוהבת בסלט הזה הוא שממש קל להכין אותו. תוך דקות ספורות יהיה על שולחנכם סלט כרובית חיה מפנק!
סלט כרובית חיה – הוראות הכנה:
- חותכים את הכרובית לפרחים ושוטפים היטב. מומלץ אף להשרות את הכרובית במים וחומץ או מים מומלחים למשך כחצי שעה כדי לוודא שכל החרקים יוצאים החוצה.

2. קוצצים את הכרובית החיה לחתיכות קטנות ושמים בקערה גדולה. כדי ליצור סלט טאבולה כרובית בו הכרובית חתוכה לפתיתים, ניתן לקצוץ אותה ואת העשבים, במגה מיקס על ידי הפעלת פולסים קצרים.


3. מוסיפים את שאר העשבים הקצוצים, הבצל הקצוץ, והאגוזים לקערה הגדולה ומערבבים עד לפיזור אחיד של כל הירקות.
4. להכנת הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את השמן, לימון, מלח, פלפל, חומץ ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים.

בתאבון!
איך לאחסון סלט כרובית חיה?
ניתן לאחסן סלט כרובית חיה ללא הרוטב במקרר למשך יומיים שלושה. ברגע שמערבבים את הסלט עם הרוטב, הסלט יהיה פחות קראנצ'י, זאת מאחר והוא סופג את הנוזל של הרוטב. את הסלט מומלץ לאחסן בכלי סגור ואטום.
מה ההבדל בין סלט כרובית חיה רגיל לבין טאבולה כרובית?

ההבדל העיקרי בין שני סוגי הסלטים הוא רמת הקיצוץ של הירקות. בעוד שסלט כרובית חיה יכול להיות קצוץ בצורה עבה יותר, טאבולה כרובית, ובכלל סלטי טאבולה ידועים באופן הקיצוץ הדק שלהם.
תוספות טעימות שניתן להוסיף לסלט כרובית חיה או טאבולה כרובית
- טחינה – ניתן להוסיף כף טחינה גולמית לרוטב של הסלט שתעניק טעם עשיר יותר ותקפיץ את הערכים התזונתיים של הסלט שלכם.
- פלפל חריף קצוץ – מי שמעוניין בתוספת סלט חריף ומרענן לארוחה שלו, מוזמן להוסיף פלפל ירוק או אדום חריף שיוסיף פיקנטיות למנה.
- חמוציות או צימוקים – מוסיפים טעם מתוק לסלט, הולך נהדר עם החמיצות של החומץ.
- נענע – ניתן להוסיף נענע קצוצה למי שאוהב טעם מנטה עדין. כמו כן, ירוקים אחרים תמיד מוספים לטעם המיוחד של הסלט.
- עגבניה קצוצה – נהוג להוסיף עגבניה קצוצה בסלט הטאבולה הקלאסי.
מתכונים טעימים נוספים שתאהבו
תבשיל קינואה מקסיקני עם שעועית, תירס וסלסת עגבניות
סלט קינואה מתכון בסגנון ים תיכוני
מוס פיסטוק עשיר בביצת שוקולד – הקינוח המושלם!

סלט כרובית חיה – טעים בטירוף (טאבולה כרובית)
Ingredients
- 1 כרובית בינונית וטריה
- 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
- 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
- 1 צרור כוסברה קצוץ דק
- ½ כוס שקדים קצוצים
- 1/3 כוס פקאנים מסוכרים קצוצים (ניתן להחליף בכל אגוז אחר שאתם אוהבים כמו קשיו,סומסום וכדומה)
- 1 לימון סחוט
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית חומץ
- מלח ופלפל לפי טעם
- ½ כוס חמוציות או צימוקים (אופציונאלי)
Instructions
- חותכים את הכרובית לפרחים ושוטפים היטב. מומלץ אף להשרות את הכרובית במים וחומץ או מים מומלחים למשך כחצי שעה כדי לוודא שכל החרקים יוצאים החוצה.
- קוצצים את הכרובית החיה לחתיכות קטנות ושמיםבקערה גדולה. כדי ליצור סלט טאבולה כרובית בו הכרובית חתוכה לפתיתים, ניתן לקצוץאותה ואת העשבים, במגה מיקס על ידי הפעלת פולסים קצרים.
- מוסיפים את שאר העשבים הקצוצים, הבצל הקצוץ, והאגוזיםלקערה הגדולה ומערבבים עד לפיזור אחיד של כל הירקות.
- להכנת הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את השמן, לימון,מלח, פלפל, חומץ ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים.